Weg met de lesboeken, de leraren zijn aan zet: schoolbesturen lanceren eigen curriculum

17.09.21
Vier schoolbesturen hebben op eigen initiatief een vooruitstrevend plan voor het basisonderwijs gelanceerd: het Nederlands Kennis Curriculum. Dat vraagt om een geheel nieuwe wijze van lesgeven. ‘De leraren krijgen de vrijheid om het onderwijs zelf vorm te geven.’
Deel bericht

VR-bril moet leerlingen weerbaar maken tegen shame-sexting

17.09.21
Een nieuw programma moet kinderen weerbaar maken tegen shame-sexting. Tien procent van alle leerlingen van groep 7 of 8 in het basisonderwijs heeft namelijk weleens een sexy foto van zichzelf naar iemand anders gestuurd, met alle gevolgen van dien.
Deel bericht

Speciaal onderwijs vreest groei lerarentekort door 'oneerlijk' verdeeld coronageld

17.09.21
Verschillende scholen in het speciaal onderwijs vrezen voor een nog groter lerarentekort, omdat het geld uit het coronaherstelplan voor extra salarissen voor leraren met de uitdagendste leerlingen in hun ogen oneerlijk wordt verdeeld. Dat komt volgens deze scholen doordat er alleen wordt gekeken naar de afkomst van kinderen.
Deel bericht

Tijdens de zomervakantie 50 kinderen door ouder ontvoerd

17.09.21
Tijdens de afgelopen zomervakantie werden 50 kinderen door een ouder ontvoerd, zegt het Centrum Internationale Kinderontvoering (IKO). 37 kinderen werden vanuit Nederland naar het buitenland meegenomen en 13 vanuit het buitenland naar Nederland.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)