72 miljoen aan corona-subsidie terug naar staatskas

05.10.21
Dit voorjaar is 72 miljoen euro aan subsidie voor het inhalen van corona-achterstanden blijven liggen, waarvan 46 miljoen in het primair onderwijs en 24 miljoen in het voortgezet onderwijs. Het geld is teruggestort naar de staatskas, bleek onlangs uit de onderwijsbegroting.
Deel bericht

Alle zorg voor een kind in één gebouw

05.10.21
Hoe maak je onderwijs passend voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben? In Oud-Beijerland kwamen schoolbesturen vanuit hun passie om elk kind dicht bij huis passend onderwijs te geven met een uniek antwoord. Ze realiseerden samen één kenniscentrum waarin onderwijs en zorg rondom het kind georganiseerd worden.
Deel bericht

Nieuwe lotingregels voortgezet onderwijs Haarlem: zeven voorkeursscholen en binnen één regio

05.10.21
Toekomstige brugklassers in Haarlem moeten vanaf dit schooljaar een top zeven van voorkeursscholen aangeven in plaats van de huidige top vijf. Ook mogen zij zich niet meer inschrijven in meerdere regio's tegelijkertijd. Dat hebben de Haarlemse schoolbesturen besloten.
Deel bericht

Blog | ‘Talen die de scholen in komen’

05.10.21
Lidy Peters verdient bewondering voor haar boek Talen die de scholen inkomen. Zij is intern begeleider en geeft les in het primair onderwijs. Haar aanbevelingen, suggesties en do’s en dont’s aan haar collega’s, waarvan de meesten te maken hebben met oorspronkelijk anderstalige lee...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)