De 10-14 school bestaat niet

07.10.21
Het is alweer bijna tien jaar geleden dat in 2012 het eerste 10-14 initiatief van start ging, maar nog steeds kunnen we niet spreken van een 10-14 school. Oberon maakt de balans op in de eindrapportage van de pilot 10-14.
Deel bericht

Alle centrumscholen in Waregem hebben de schoolpoorten gesloten op bevel van de burgemeester

07.10.21
o'n 4.000 leerlingen zitten nu vast op school. De politie vermoedt dat de verdachte die eerder vandaag mogelijk gewapend rondliep op de campus van de Vives-hogeschool in Kortrijk zich verplaatst heeft. Ook het gemeentehuis van Waregem en het OCMW zijn in lockdown.
Deel bericht

Kamer debatteert over lerarentekort

07.10.21
Op woensdag 6 oktober debatteerde de Tweede Kamer over leraren. De fracties spraken met elkaar over onder andere het lerarentekort, de arbeidsmarkttoelage en de loonkloof. Alle partijen waren verheugd met de beschikbaar gestelde 500 miljoen euro, maar tegelijkertijd onderstreepten veel van hen dat d...
Deel bericht

Broertjes, zusjes en postcodebeleid hinderen gelijkere toegang tot scholen

07.10.21
Uit een analyse van het CPB blijkt dat slimme lotingen om kinderen eerlijk over scholen van hun voorkeur te verdelen, niet werken als scholen voorkeursbeleid blijven voeren.
Deel bericht

CPB: Centrale coördinatie en betere informatie kunnen gelijke toegang tot school bevorderen

07.10.21
Niet alle leerlingen kunnen op de school van hun eerste keuze terecht. Als te veel leerlingen zich bij een school aanmelden, wordt er met loting of andere plaatsingsregels gewerkt. Die regels verschillen per school en zijn niet voor alle ouders even duidelijk. Centrale coördinatie en betere informatievoorziening richting ouders kunnen ervoor zorgen dat alle kinderen even grote kansen hebben om op de school van hun voorkeur ...
Deel bericht

Aantal Pabo-aanmeldingen loopt terug, minister noemt het lerarentekort nu ‘ernstig’

07.10.21
Het aantal studenten aan lerarenopleiding Pabo daalt dit jaar fors. De afgelopen jaren steeg het, maar voor komend jaar zijn we terug op het aantal van 2018, denkt demissionair minister van onderwijs Ingrid van Engelshoven. Die daling betekent dat het lerarentekort verder zal oplopen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)