Afghaanse kinderen uit noodopvang Heumensoord krijgen onderwijs

06.10.21
De ruim 200 Afghaanse kinderen in de noodopvang Heumensoord gaan vanaf 18 oktober onderwijs volgen bij scholen in de omgeving. Tussen de 90 en 120 kinderen gaan naar de basisschool, 112 kinderen naar het voortgezet onderwijs, schrijven de gemeenten Nijmegen en Heumen.
Deel bericht

Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie op vrijdag 19 november 2021

06.10.21
Kom In Beweging! Dat is het thema van de 13e landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie op vrijdag 19 november 2021. Wij hebben niet stilgezeten en hebben samen met ons organisatiecomité een enerverend programma samengesteld. Je kunt rekenen op nieuwe lesideeën waarbij bewegen een rol speelt.
Deel bericht

Basisscholieren helpen buitenlandse mbo’ers aan een baan of opleiding in de Achterhoek

06.10.21
Met dank aan basisschoolleerlingen zijn diverse mbo-leerlingen zonder Nederlands als moedertaal, in de Achterhoek doorgestroomd naar werk of een opleiding.
Deel bericht

Onderwijsorganisatie moet voor 27 maart belanghebbende registreren bij KvK

06.10.21
Alle onderwijsorganisaties zijn wettelijk verplicht om voor 27 maart 2022 hun ‘belanghebbende’ registreren in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Deze zogeheten UBO-registratie regel je via een formulier op de website van de KvK. 
Deel bericht

Leraren zijn zo schaars, dat basisscholen ouders vragen in te vallen bij ziekte: ‘Wie heeft er pabo gedaan?’

06.10.21
Basisscholen roepen steeds vaker de hulp in van ouders die de pabo hebben gedaan. Dit omdat invallers nauwelijks beschikbaar zijn. Door vaders en moeders in te zetten kan worden voorkomen dat complete klassen naar huis gestuurd worden als de docent ziek is.
Deel bericht

Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk wint Gouden Griffel

06.10.21
Schrijver Pieter Koolwijk heeft met zijn boek Gozert de Gouden Griffel gewonnen, de belangrijkste Nederlandse literatuurprijs voor kinderboeken. Het boek, met illustraties van Linde Faas, gaat over de belevenissen van hoofdpersoon Ties en zijn denkbeeldige vriend Gozert.
Deel bericht

Gepensioneerde docenten terug voor de klas: lerarentekort in Twente en Achterhoek neemt toe

06.10.21
Een docent die twee klassen tegelijk lesgeeft, assistenten die in hun eentje klassen draaiende houden en gepensioneerde docenten die op verzoek van hun oud-werkgever terugkeren: al voor het griepseizoen begint het tekort aan docenten in het basisonderwijs te knellen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)