Vlaams rapport | “Basiskennis bijbrengen moet opnieuw de kerntaak van de leraar worden”

28.10.21
De dalende leerprestaties van Vlaamse leerlingen in internationaal onderzoek zoals PISA en TIMSS leidden in maart 2020 tot de oprichting van de commissie Beter Onderwijs. 7 academici en 7 leraren bogen zich anderhalf jaar lang over de oorzaken van de niveaudaling. Voorzitter Philip Brinckman licht de adviezen uit het rapport toe.
Deel bericht

Opinie | Er groeit een generatie kleuters op die denkt dat het leven één grote Oprah-aflevering is

28.10.21
Moderne verschijnselen: we komen erin om. Maar we hoeven ons er toch niet altijd bij neer te leggen? Er zijn zaken waar we ons tegen ­kunnen – nee, móéten – verzetten. Julien Althuisius verbaast zich over de goodiebags na kinderfeestjes.
Deel bericht

Handreiking burgerschap, bouwstenen en burgerkaartenspel

28.10.21
Met de wet 'verduidelijking burgerschapsopdracht' wordt van scholen gevraagd om doelgericht en samenhangend te werken aan een curriculum voor burgerschap. Voor sommige scholen zal blijken dat zij al aan de wet voldoen, voor andere scholen zal de verduidelijking van de burgerschapsopdracht aanleiding zijn om hun burgerschapsonderwijs te herzien.
Deel bericht

Webinar: hoe herken je autisme op jonge leeftijd (0-6 jaar)?

28.10.21
Kenmerken van autisme kun je vaak al in de baby- en peutertijd herkennen. Maar hoe? Daarover gaat het webinar ‘Vroegsignalering autisme’ voor professionals die om het kind heen staan, waaronder pedagogisch medewerkers en gastouders.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)