OCW grijpt in bij gesjoemel met ouderverklaringen

19.05.22
Op 1 februari 2021 trad de Wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen in werking. Bij de werving voor nieuwe scholen ging het soms niet helemaal goed. OCW grijpt in.
Deel bericht

Opinie | ’Stop met trakteren op basisscholen’

19.05.22
Hester Zitvast schrijft over dat wat haar opvalt in het nieuws en in het dagelijks leven. Dit keer over een tweet van een juf die pleit voor afschaffing van traktaties op scholen. ’In mijn eerste reactie gingen mijn haren rechtop staan; laat het leven vooral geen feestje zijn. Maar nu ik er wat langer over heb nagedacht, kan ik haar alleen maar gelijk geven.’
Deel bericht

‘Geef niet de pushende ouders de schuld van de ongelijkheid in het onderwijs’

19.05.22
rijdag krijgen groep 8-scholieren de uitslag van de CITO-eindtoets die hun niveau voor de middelbare school meet. Onderzoeker Louise Elffers pleit ervoor leerlingen pas later in hun schoolcarrière „rigoreus te scheiden”, om ze gelijke kansen te bieden.
Deel bericht

Nationale Kraanwaterdag 2022

19.05.22
Op woensdag 28 september 2022 is het Nationale Kraanwaterdag. Op deze dag worden alle basisscholen en bso’s uitgenodigd om aandacht te besteden aan het drinken van kraanwater. Dit jaar staat deze dag in het teken van ‘Kraanwater, gewoon bijzonder!’.
Deel bericht

Hoe minder je leest, hoe minder je weet

19.05.22
De leesvaardigheid onder jongeren in Nederland is in één generatie tijd sterk afgenomen. Is de digitalisering daar debet aan? In andere gedigitaliseerde landen lezen jongeren wél goed. Uit analyse blijkt: het fundament van het onderwijsgebouw is rot.
Deel bericht

Meesters Rutger en Mark maken podcast: 'Wij willen meer mannen voor de klas!'

19.05.22
Rutger Sibma en Mark Lankamp van basisschool De Huve in Almelo pleiten voor meer mannen voor de klas. Ze zijn daarom de De Meesterlijke Podcast begonnen met als doel om mannen met meesteraspiraties over de streep te trekken.
Deel bericht

Rutte appt binnen één dag terug naar juf Yvonne: 'Het was mooi'

19.05.22
Ondanks de volle agenda van Mark Rutte wist de minister-president binnen één dag te reageren op het appje van juf Yvonne Weerts uit Tilburg. Haar basisschoolklas kwam tijdens het kindervragenuur in de Tweede Kamer met een idee voor een 'kinderkabinet'. Of Rutte het berichtje bewaart op zijn nieuwe telefoon is dan wel de vraag maar Yvonne doet dat in ieder geval wel.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)