Score eindtoets basisschool iets hoger, kleine leervertraging door corona te zien

20.05.22
De ongeveer 80.000 achtstegroepers die dit jaar de Centrale Eindtoets van het College voor de Toetsen en Examens (CvTE) hebben gemaakt, hebben een gemiddelde score van 535,2 gehaald. Bij een deel van de aankomende brugpiepers ziet het CvTE "een kleine, maar aantoonbare leervertraging in verband met de coronamaatregelen".
Deel bericht

Akkoord CAO PO 2022 ondertekend

20.05.22
Op vrijdagmiddag 20 mei heeft de AVS, samen met de AOb, FNV Onderwijs en Onderzoek, CNV Onderwijs, FvOv en de PO-Raad, het cao-akkoord voor het primair onderwijs ondertekend. De ondertekening vond digitaal plaats. De ledenraadpleging over het onderhandelaarsakkoord leverde een ruime meerderheid (76 procent) op die vóór stemde.
Deel bericht

Leerlingresultaten Centrale Eindtoets 2022 beschikbaar

20.05.22
In april en mei maakten ca. 80.000 leerlingen uit groep 8 van ruim 2.700 basisscholen de Centrale Eindtoets. De leerling- en schoolrapportages zijn 20 mei beschikbaar in de portal. Dit jaar behaalden de leerlingen gemiddeld een standaardscore van 535,2.
Deel bericht

Rijketeksten.org zet eerste stapjes

20.05.22
Wat zijn rijke teksten, hoe herken je ze en waarom is het belangrijk om ze in het klaslokaal in te zetten? Dit ontdek je op de nieuwe website van de Taalunie: rijketeksten.org. Je vindt hier nu al een dertigtal voorbeelden van rijke teksten, maar we voegen nog tot en met 2024 stelselmatig nieuwe teksten en inspirerende filmpjes toe. De officiële lancering van deze website zal in het najaar gebeuren.
Deel bericht

Kinderen uit Oekraïne gratis met bus naar school

20.05.22
Kinderen van Oekraïense vluchtelingen mogen in Almere tot volgend jaar januari gratis met de bus naar school. Ze hebben hiervoor een speciaal vervoerbewijs gekregen van vervoerder AllGo en de gemeente Almere.
Deel bericht

Kamervragen over buitengym op basisschool in Rijnsaterwoude

20.05.22
IKC Het Woud in Rijnsaterwoude gymt alleen nog maar buiten. Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) heeft naar aanleiding van een artikel in deze krant over deze vorm van bewegingsonderwijs schriftelijke vragen gesteld aan Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)