Brede steun in de Tweede Kamer voor aanpak basisvaardigheden

16.06.22
Het plan van Minister Wiersma om te werken aan het versterken van de basisvaardigheden in het funderend onderwijs kan op brede steun rekenen van de Tweede Kamer. De urgentie voor gerichte aandacht voor de basisvaardigheden wordt gevoeld. De Kamercommissie Onderwijs was wel verdeeld over wat er wel en niet tot de basis behoort.
Deel bericht

Gouden Boek voor De Zoete Zusjes zoeken een schat

16.06.22
Het kinderboek De Zoete Zusjes zoeken een schat (Kosmos) van Hanneke de Zoete, en met illustraties van Iris Boter, is bekroond met een Gouden Boek. Voor kinderboeken betekent dit dat er meer dan 75.000 exemplaren zijn verkocht.
Deel bericht

Advies Raad van State: Acceptatieplicht niet in Grondwet

16.06.22
De Raad van State is tegen het idee om algemene acceptatieplicht op te nemen in artikel 23 van de Grondwet. Dat blijkt uit een advies over een …
Deel bericht

Nauwelijks nog een leraar die niét voor de klas staat in Utrecht, maar tekort is nog steeds nijpend

16.06.22
Het aantal leraren dat in en om Utrecht op zoek is naar werk, is in jaar tijd met een noodvaart gedaald. Het nijpende tekort in het onderwijs zorgt ervoor dat zowel in het basis-, voortgezet- als beroepsonderwijs nog maar weinig leerkrachten aan de kant staan.
Deel bericht

Minister mag vaker ingrijpen bij misstanden op scholen

16.06.22
De minister van Onderwijs krijgt vergaande bevoegdheden om scholen aan te pakken waar zich misstanden voordoen. Het bijzonder onderwijs trapt op de rem. De Tweede Kamer moet donderdag kleur bekennen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)