Blog | Onderwijsfilms die ertoe doen

20.06.22
Iedereen heeft wel films gezien die hem/haar raakten.  Als je het hebt over onderwijsfilms suggereert het alsof ze speciaal voor het onderwijs zijn gemaakt. Dat is niet het geval. Het zijn heel geslaagde films die zich afspelen in de context van een school en hun leerlingen. Herkenbaa...
Deel bericht

Compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom ontdekt in Gelderland

20.06.22
In Herwen-Hemeling (gemeente Zevenaar) hebben archeologen een opzienbarende vondst gedaan. Een compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom vlakbij UNESCO Werelderfgoed Romeinse Limes. Op deze plek hebben meerdere tempels gestaan. Er zijn resten van godenbeelden, reliëfs en beschilderd pleisterwerk gevonden. Bijzonder is de vondst van meerdere complete votiefstenen of wijaltaren, gewijd aan verschillende goden en godinnen.
Deel bericht

Kleuters leren ruzies uitpraten aan de ‘win-wintafel’

20.06.22
In een kleuterklas zijn er dagelijks conflicten. Een sorry is snel gezegd, maar lost niet alles op. Vaak blijven kinderen met een onderliggende frustratie zitten. Daarom laat kleuterleraar Hanne haar kleuters conflicten oplossen aan de ‘win-wintafel’...
Deel bericht

Matilda: The Musical trailer

20.06.22
Sony Pictures Releasing zal Roald Dahl's 'Matilda' the Musical in het Verenigd Koninkrijk uitbrengen in de bioscoop, terwijl streamingdienst Netflix deze musicalfilm in december 2022 online zet.
Deel bericht

Oproep: Dat gesleep met asielkinderen is beneden alle peil, stop daarmee

20.06.22
De leefomstandigheden van vluchtelingenkinderen in noodopvanglocaties in Nederland zijn beneden alle peil. Dat zeggen verplegers, artsen en leerkrachten in een onderzoek dat vandaag verschijnt.
Deel bericht

Langer werken om de groeiende gaten in de roosters te dichten

20.06.22
Vorige week kondigde de NS aan dat er minder treinen rijden, omdat bij de spoorwegen 1.100 vacatures open staan. Steeds meer basisscholen in de Randstad gaan over op een vierdaagse schoolweek – te weinig leraren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)