Tweede Kamer wil meer schooltandartsen

22.06.22
De Tweede Kamer wil dat meer kinderen naar de tandarts gaan. Dat kan via uitbreiding van het aantal schooltandartsen. Een motie van D66 en CDA is aangenomen door de Tweede Kamer. De schooltandarts moet worden ingezet voor kinderen op het basis- en middelbaar onderwijs, wil de Kamer.
Deel bericht

De uitdaging: bouw een school voor het onderwijs van de toekomst

22.06.22
Vijf jaar geleden werd in Wouw gestart met de planvorming voor een nieuw kindcentrum in Wouw. Schooldirecteur Rini Damen en zijn team waren op zoek naar een ander type onderwijs, maar hadden tijd nodig om nieuwe ideeën uit te laten kristalliseren. Het ‘traditioneel gekaderde’ ontwerp- en bouwproces klopte echter al aan de deur.
Deel bericht

Is je kleuter van 5 al klaar voor groep 3?

22.06.22
Zo aan het eind van het schooljaar is het in veel kleutergroepen onderwerp van gesprek. Welke 5-jarige kleuters zijn er al klaar voor om door te stromen naar groep 3 en wie blijft er nog een jaartje kleuteren in groep 2?
Deel bericht

Uvalde sloopt school van bloedbad: 'Je kunt kinderen niet vragen terug te gaan'

22.06.22
Het Amerikaanse stadje Uvalde gaat de basisschool afbreken waar vorige maand een bloedbad plaatsvond. De burgemeester van de plaats in Texas maakte dat bekend in een raadsvergadering na overleg met het schoolbestuur.
Deel bericht

Minister: Advies goed presterende leerling al komend schooljaar standaard omhoog

22.06.22
Scholen krijgen komend schooljaar al mee dat ze het onderwijsadvies van een leerling standaard moeten ophogen als de eindtoets hoger uitvalt dan het oorspronkelijke advies. Dat heeft minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) gezegd in de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)