Ook akkoord over bijna 5 procent loonsverhoging voor basisschooldocenten

23.06.22
Basisschoolmedewerkers krijgen vanaf juli 4,75 procent loonsverhoging. Dat is afgesproken tussen de vakbonden en de PO-raad, die vandaag een akkoord bereikten over een nieuwe cao.
Deel bericht

Blog | Door een hoepeltje springen voor de eindtoets?

23.06.22
Het leesonderwijs op de Alan Turingschool in Amsterdam is evidence informed. Toch bleven de resultaten op de eindtoets achter. Tot de school de vraagstelling ging oefenen. Toen haalden 30% meer leerlingen het vereiste niveau. Meet de eindtoets op het gebied van leesvaardigheid de referentieniveaus taal wel voldoende of is het een hoepeltje dat we eind groep 8 landelijk aan onze leerlingen voorhouden?
Deel bericht

Ook grootste fonds ABP verhoogt de pensioenen: 2,39% erbij

23.06.22
Het grootste pensioenfonds van Nederland, ABP (overheid en onderwijs), verhoogt de pensioenen vanaf volgende maand met 2,39 procent. Op een netto pensioen van 1000 euro per maand scheelt dat dus zo'n 24 euro. Ook ontvangen gepensioneerden een nabetaling van 1,2 procent over de eerste zes maanden van dit jaar. Een verhoging van de ABP-pensioenen is sinds 2008 niet meer voorgekomen.
Deel bericht

Schrijfwedstrijd: Wat betekent de bieb voor jou?

23.06.22
Alle kinderen die heel vaak, misschien wat minder vaak of nooit naar de bieb gaan, kunnen meedoen aan de Schrijfwedstrijd: Wat betekent de bieb voor jou?
Deel bericht

Huggy Wuggy is de nieuwe, griezelige trend onder kinderen, ouders maken zich zorgen

23.06.22
Huggy Wuggy en Kissy Missy: deze namen klinken lief, maar dat zijn deze karakters niet. Ze zijn populair geworden door de horrorgame 'Poppy Playtime'. Basisschoolkinderen zijn dol op de knuffels die naar de karakters zijn gemaakt en spelen het spel met elkaar 'doodknuffelen' na. Wat houdt deze trend in en wat kun je als ouder doen?
Deel bericht

ASML betaalt techniekles voor 60.000 kinderen: 'De wereld heeft dit nodig'

23.06.22
Chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven gaat technieklessen betalen voor 60.000 basisschoolkinderen vanaf groep 1 in de Brainportregio in Zuidoost-Brabant. Het bedrijf is zelf ook bij de lessen betrokken. Woensdagmiddag is het startsein gegeven voor de ASML Junior Academy.
Deel bericht

Gratis download | Groepsdoorbrekend werken: kansen en valkuilen

23.06.22
Het loskomen van het leerstofjaarklassensysteem is een trend in het po. Scholen merken dat leerlingen sterk verschillende behoeften hebben. In dit artikel lees je over de kansen en valkuilen van het anders organiseren van onderwijs.
Deel bericht

Gratis download | Ken je leerling

23.06.22
Het boek 'Ken je leerling, praktische inzichten uit onderzoek over toetsen en beoordelen PO' ondersteunt leraren en schoolleiders om observaties, data en toetsen gericht in te zetten en daarmee het leerproces en de kansen van alle leerlingen te bevorderen.
Deel bericht

Schoolteam schrikt: de Witte Vlinder blijkt zeer zwak

23.06.22
Volgens de Onderwijsinspectie liggen de resultaten van de Witte Vlinder ver onder het gemiddelde. „We wisten dat het onvoldoende zou zijn. Maar zéér zwak… Pijnlijk.”
Deel bericht

AOb: ‘Aanvullende verzekering arbeidsongeschiktheid voor al het onderwijspersoneel’

23.06.22
Alle werknemers in het onderwijs moeten een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgen. De AOb eist dat schoolbestuurders dit uiterlijk op 1 oktober van dit jaar hebben geregeld.
Deel bericht

Griffels en Penselen uitgereikt

23.06.22
Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek worden er elk jaar Griffels en Penselen toegekend aan de best geschreven en best geïllustreerde kinderboeken. Het doel hiervan is aandacht vestigen op alle prachtige kinderboeken die in Nederland worden gemaakt en uitgegeven. Voor de zomer worden traditiegetrouw de Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)