3 - 7 oktober: Techport Technologieweek

27.09.22
Een week waarin ruim 4000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en 400 docenten en ouders uit de IJmond, hun eigen techniektalent of die van hun kind kunnen ontdekken. De Techport Technologieweek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.
Deel bericht

28 september 2022: Nationale Kraanwaterdag

27.09.22
Woensdag 28 september 2022 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Wij nodigen alle basisscholen en bso’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als bijzondere dorstlesser.
Deel bericht

Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje komen in actie tegen pesten

27.09.22
Kinderboekenschrijver Paul van Loon en zijn populaire personage Dolfje Weerwolfje hebben een wedstrijd tegen pesten gelanceerd. Zij roepen alle kinderen van Nederland op om hun tips tegen pesten in te sturen en daarmee alle leerkrachten en leerlingen te inspireren om voor een fijne sfeer in de klas en op het schoolplein te zorgen.
Deel bericht

Geen lunch, geen ouderbijdrage en zelfs douchen op school; armoede sijpelt scholen binnen

27.09.22
Kinderen zonder ontbijt of lunch, een lege laptop omdat ze thuis niet op kunnen laden en ouders die de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen. Voorbeelden die tekenend zijn voor wat veel scholen dit jaar merken; er komt minder geld binnen bij ouders én de armoede in de klas is meer en meer zichtbaar. En ook op basisscholen groeit de armoede. De hoge energierekeningen en de dalende koopkracht zijn de boosdoeners.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)