Brede coalitie luidt noodklok: investeer in onderwijshuisvesting!

30.09.22
Een brede coalitie aan samenwerkingspartners roept het kabinet op nu écht werk te maken van onderwijshuisvesting. In een manifest vraagt de coalitie om een structurele jaarlijkse investering van minstens €730 miljoen voor een integrale en programmatische aanpak van verouderde en slechte schoolgebouwen.
Deel bericht

PO-Raad: verspreiding vluchtelingenkinderen moet minder lomp

30.09.22
De PO-Raad vindt het niet te verteren dat er deze dagen wordt gezeuld met dertig leerlingen van de nieuwkomersschool in het Limburgse Schinnen. De gezinnen van de kinderen kregen woensdag 28 september te horen dat ze de volgende dag naar het tijdelijke opvang-cruiseschip in Velsen zouden verkassen.
Deel bericht

Opinie | Een voltijdbonus is Haagse zotheid ten top (en werkt niet)

30.09.22
VVD en D66 roepen het kabinet op om een voltijdbonus in te voeren, zodat deeltijders worden gestimuleerd om een volle week te werken. Maar hoe ziet zo’n bonus er eigenlijk uit? En waarom is het, in welke vorm dan ook, gekkigheid?
Deel bericht

Kinderombudsman adviseert: versterk positie leerlingen in passend onderwijs

30.09.22
De Kinderombudsman heeft minister Wiersma (Primair- en Voortgezet Onderwijs) een reactie gestuurd op het wetsvoorstel 'Versterking positie ouders en leerlingen in het passend onderwijs'. Dit wetsvoorstel regelt dat alle leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in het passend onderwijs, het recht krijgen om gehoord te worden over wat zij extra nodig hebben.
Deel bericht

SLO publiceert adviezen over basisvaardigheden rekenen-wiskunde

30.09.22
Om scholen te ondersteunen bij het versterken van de basisvaardigheden rekenen-wiskunde publiceert SLO een factsheet, stappenplan en adviezen.
Deel bericht

Dit zijn de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel

30.09.22
In aanloop naar de Kinderboekenweek zijn de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel thuis verrast. 'Films die nergens draaien', geschreven door Yorick Goldewijk, is bekroond met de Gouden Griffel 2022. 'Terra Ultima', geïllustreerd door Raoul Deleo, is bekroond met het Gouden Penseel 2022.
Deel bericht

Politie slaat alarm: criminelen bieden kinderen verslavend middel snus aan

30.09.22
De politie ontvangt "behoorlijk wat signalen" dat kinderen het verslavende en verboden middel snus aangeboden krijgen. Criminelen willen de jonge kinderen verslaafd maken, zodat ze in ruil voor snus illegale praktijken uitvoeren.
Deel bericht

Nog te weinig klaslokalen met CO2-meter, daarom worden ze verplicht

30.09.22
Scholen worden verplicht om in ieder lokaal een werkende CO2-meter te plaatsen. Minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs wil de ventilatie op scholen snel in orde maken, nu de coronabesmettingen weer oplopen. Ongeveer 40 procent van de scholen heeft nog steeds niet in alle lokalen een CO2-meter, blijkt uit een peiling.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)