‘OESO ziet volgend jaar kleiner loonverschil’

05.10.22
In het primair onderwijs verdienden leraren in 2021 gemiddeld 72% van wat andere hoogopgeleiden gemiddeld verdienden. Dat is minder dat het gemiddelde van 86% in de landen die zijn aangesloten bij de OESO.
Deel bericht

Zo koppelt OCW ‘grote verdwijntruc’ aan vereenvoudiging bekostiging

05.10.22
Tijdens een hoorzitting hebben schoolbesturen aan OCW uitgelegd waarom zij 600 miljoen euro terugeisen. Het gaat om wat VOS/ABB altijd al 'de grote verdwijntruc' van minister Dennis Wiersma noemt: met de vereenvoudiging van de bekostiging denkt hij 600 miljoen euro af te kunnen romen.
Deel bericht

Gi-ga-groen! Vandaag begint de Kinderboekenweek

05.10.22
Andy Griffiths en Marije Tolman hebben zojuist vanuit een levensechte waanzinnige boomhut de Kinderboekenweek 2022 geopend. Daarbij waren 200 enthousiaste leesgierige jonge fans aanwezig om de kinderboekenauteurs toe te juichen. Passend bij het thema 'Gi-ga-groen!' was de start dit jaar bij Speelnatuur van OERRR in ’s Graveland.
Deel bericht

Kinderombudsman kritisch over Nationaal Plan Kindergarantie

05.10.22
De Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreekt donderdag 6 oktober over het Nationaal Plan Kindergarantie tijdens het debat armoede- en schuldenbeleid. Dit plan beschrijft hoe het kabinet kinderarmoede aanpakt. De Kinderombudsman mist in het plan een aanpak gericht op de inkomenspositie van ouders en de opvoedrelatie tussen ouders en kinderen.
Deel bericht

Dag van de Leraar: tien werkvormen voor in de klas

05.10.22
Vandaag, 5 oktober, is het de Dag van de Leraar. Op deze dag worden leraren in het zonnetje gezet en staan we stil bij het belang van onderwijs. Alle leraren maatschappijleer, -kunde, -wetenschappen en burgerschap hebben de taak een volgende generatie klaar te stomen voor deelname aan onze democratische rechtsstaat.
Deel bericht

Niet gedoucht, kapotte schoenen: docenten zien gevolgen inflatie bij leerlingen

05.10.22
Lege broodtrommels en geen geld voor schoolreisjes of maandverband. Uit een recente enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb) blijkt dat op scholen de gevolgen van de stijgende prijzen goed te zien zijn. "Je schrikt je rot."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)