Blog | Kort, korter, kortst

06.10.22
Een van de trends in het basisonderwijs is dat de teksten die kinderen lezen steeds korter worden. Ook in de Cito-toetsen verschralen de teksten. Als we het leesonderwijs willen verbeteren, dan moeten we aan de slag met rijke teksten en een kansrijke didactiek en zou het afnemen van deze toetsen geweigerd moeten worden.
Deel bericht

De digitale speurtocht: leren met én over ICT op de pabo

06.10.22
Hoe maak je toekomstige leraren digitaal geletterd? De mooie verhalen liggen voor het oprapen. De twee Utrechts pabo’s (Hogeschool Utrecht en Marnix Academie) ontwierpen een speurtocht over slavernij in Utrecht met behulp van een app. De speurtocht-app wordt tevens gebruikt in de lessen digitale geletterdheid. Leren met ict maar ook: leren óver ict.
Deel bericht

Marianne (67) staat ook na haar pensioen voor de klas en geniet

06.10.22
Woensdag was de internationale Dag van de Leraar. Marianne Jacquemijns (67) uit Hellevoetsluis is al bijna een halve eeuw werkzaam in het basisonderwijs en ze is nog lang niet van plan te stoppen.
Deel bericht

Franse leraar voelt zich niet alleen onderbetaald, maar ook ondergewaardeerd

06.10.22
Een op de vijf lerarenvacatures kan in Frankrijk niet vervuld worden. „Ik weet niet of ik hier nog mee kan doorgaan tot mijn pensioen.”
Deel bericht

Leraar van het Jaar 2022: dit zijn de winnaars

06.10.22
De winnaars van de Leraar van het Jaar-verkiezing zijn tijdens een feestelijke uitreiking door minister Wiersma bekendgemaakt. Steffie van der Meijden, Erik Ex, Dimitri van Dillen en Lennart van der Meulen vertegenwoordigen komend jaar hun sector en zijn ambassadeur van Leraar24.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)