Onderzoek: kinderen zijn energiek en minder gestresst door gratis schoolmaaltijd

08.03.23
Een ruime meerderheid van basisscholen ziet dat leerlingen die een gratis maaltijd op school krijgen, meer energie hebben en zich beter kunnen concentreren. Ook eten ze gezonder en gevarieerder.
Deel bericht

Erasmus MC: 'Scholensluiting tijdens coronacrisis in 2020 was achteraf gezien onnodig'

08.03.23
De scholen hadden tijdens de eerste golf van de coronapandemie niet dicht gehoeven. Dat zeggen onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus MC. Ze hebben een computermodel ontwikkeld voor als in de toekomst een soortgelijk virus om zich heen grijpt. Het model voorspelt welke effecten bepaalde maatregelen kunnen hebben.
Deel bericht

SCP: Meer nodig voor verkleinen sociale verschillen

08.03.23
Het bevorderen van kansengelijkheid in het onderwijs is onvoldoende om structurele ongelijkheid in de samenleving kleiner te maken. Daar is meer voor nodig, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau.
Deel bericht

Juf Melanie goedgekeurd door kinderen na inspraak bij sollicitatie

08.03.23
Het was even wennen voor de kinderen van groep drie en vier van basisschool Oudendijk in Woudrichem om halverwege het schooljaar een nieuwe juf voor de klas te krijgen. Maar na twee dagen is juf Melanie al goedgekeurd. De kinderen mochten voor de sollicitatie zelf aangeven wat ze belangrijk vinden aan een leerkracht voor de klas.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)