Kind overleden op basisschool in Arnhem

10.03.23
Op een basisschool in Arnhem is een kind overleden. Om 12.15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een "medisch incident" in De Salamander, meldt de politie. Dat is een brede school waar twee basisscholen en kinderopvangcentra zijn gevestigd.
Deel bericht

Ontwikkeling kerndoelen ligt op schema

10.03.23
Minister Wiersma heeft op 23 februari een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met daarin een tussenbalans van de bijstelling van de kerndoelen basisvaardigheden voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Daarnaast worden de contouren geschetst van een systeem voor periodiek onderhoud van het curriculum.
Deel bericht

‘Goed onderwijs veel belangrijker dan er leuk uitzien’

10.03.23
Het is veel belangrijker dat het kabinet zich richt op gelijke kansen in het onderwijs dan dat het zich bezig gaat houden met specifiek beleid om ongelijkheid in bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken aan te pakken. Dat stelt socioloog Jochem Tolsma.
Deel bericht

€105 miljoen extra om het maximale uit alle leerlingen te halen

10.03.23
Met keihard werken en je best doen moet je in Nederland alles uit jezelf kunnen halen. Waar je woont, wie je ouders zijn of op welke school je zit, mag geen rol spelen. Toch is dat nog niet overal vanzelfsprekend. Minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) trekt daarom €105 miljoen uit om ...
Deel bericht

Ruim zestig procent basisscholen heeft ongezond versteend schoolplein

10.03.23
De schoolpleinen van ruim zestig procent van de basisscholen in Nederland zijn vrijwel volledig versteend. Dat blijkt uit een peiling van IVN Natuureducatie onder ruim duizend ouders en leerkrachten. Honderdduizenden kinderen brengen dag in dag uit hun pauzetijd door op deze betegelde pleinen, waarop het bij warm weer vaak te heet is om buiten te spelen en die bij hevige regenval kampen met wateroverlast.
Deel bericht

Wiersma pakt onderadvisering aan

10.03.23
Enkele weken geleden bracht OCW een vernieuwde handreiking uit die scholen kan helpen om het proces vorm te geven rond de advisering over de schoolkeuze van hun leerlingen in groep 8. Onderadvisering is wat de minister betreft niet meer aan de orde. Vanaf volgend schooljaar gaat het resultaat van de eindtoets zwaarder wegen dan het schooladvies.
Deel bericht

Kerndoelen ook voor niet-basisvakken

10.03.23
Minister Wiersma van Onderwijs geeft SLO de ruimte om ook aan de slag te gaan met de kerndoelen voor de vakken die niet worden beschouwd als basisvaardigheid. Dat is goed nieuws, want de vrees bestond dat de ontwikkeling van die kerndoelen op de lange(re) baan geschoven zou worden.
Deel bericht

Onderwijsraad dringt aan op strategische agenda voor Europees onderwijsbeleid

10.03.23
Maak serieus werk van Europees onderwijsbeleid, adviseert de Onderwijsraad de regering. Want de huidige afwachtende houding van Nederland doet geen recht aan de toenemende invloed vanuit Europa op het onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)