Stop! Een schoolstraat

09.03.23
Amsterdam wil meer schoolstraten in de stad. Dat zijn straten waar auto’s en ander gemotoriseerd verkeer niet mogen komen aan het begin en het einde van de schooldag. Dat is wel zo veilig voor onze kleine Amsterdammertjes. Scholen die ook hun straat veiliger willen maken, kunnen hiervoor hulp van de gemeente krijgen.
Deel bericht

Nieuw kennisaanbod rekenen

09.03.23
Het kennisaanbod op Onderwijskennis.nl is uitgebreid met nieuwe themapagina’s over rekenen. Bekijk onze bundeling van tips, praktijkvoorbeelden en bronnen op basis van kennis uit onderzoek, samengebracht voor het speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en primair onderwijs.
Deel bericht

Onderwijs nieuwkomers knelt, maar Wiersma houdt hand op knip

09.03.23
Meer geld voor onderwijs aan nieuwkomers komt er niet, laat minister Wiersma weten aan een schoolbestuur dat aangeeft dat het onderwijs aan deze groep leerlingen steeds meer in de knel komt.
Deel bericht

Onvoldoende veiligheid en ontwikkelmogelijkheden voor nieuwkomerskinderen

09.03.23
Voor kinderen en jongeren die verblijven op gezinslocaties (glo, asielzoekerscentra voor uitgeprocedeerde gezinnen) zijn veiligheid en onderwijs geen vanzelfsprekendheid. Scholen en besturen doen hun uiterste best om hun leerlingen een relatief stabiele schoolomgeving te bieden, waarin zij zich veil...
Deel bericht

Krijg meer inzicht in de leergroei van jouw leerlingen

09.03.23
Schoolbesturen in het (speciaal) basisonderwijs hebben nog tot 1 mei om hun scholen aan te melden voor de leergroeirapportages van het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO). Vraag het digitale informatiepakket voor het (s)bo op tijd aan via de NCO-website: uiterlijk 24 april.
Deel bericht

Monitor leskwaliteit wijst uit: veel kansen om lessen te verbeteren

09.03.23
De Inspectie van het Onderwijs heeft in samenwerking met de Universiteit Twente een instrument ontwikkeld dat meet in hoeverre kenmerken van effectieve lessen terugkomen in het Nederlands onderwijs. In dit nieuwsbericht leest u over de 5 kenmerken waarvan bewezen is dat deze bijdragen aan een effect...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)