Vrouw opent vuur op basisschool in Nashville (VS), zes doden

27.03.23
Op een christelijke privé-basisschool in de Amerikaanse stad Nashville heeft iemand drie kinderen en drie volwassenen doodgeschoten. De schutter zelf is ook omgekomen.
Deel bericht

Erik Scherder wil af van laptops en tablets in de klas

27.03.23
De bekende hersenprofessor Erik Scherder wil laptops en tablets uit de klas verbannen. Het is volgens hem beter om met pen en papier te werken.
Deel bericht

Week van het Geld | Bedwing de bling

27.03.23
Dit jaar staat de Week van het geld in het thema van 'Bedwing de bling'. Tijdens de 12e Week van het geld willen we jongeren en mbo-studenten leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan.
Deel bericht

Flinke stijging aantal Amsterdamse schoolontbijten, maar schaamte nog groot probleem

27.03.23
Amsterdamse scholen kunnen sinds ongeveer vijf maanden schoolontbijt krijgen, om kinderen te helpen die zonder ontbijt naar school moeten. Het aantal aanvragen voor die schoolontbijten is flink gestegen, inmiddels zijn er 76 basis- en middelbare scholen die leerlingen van ontbijt voorzien, los van de scholen die dit zelf bekostigen. Maar één punt proberen ze allemaal aan te werken: schaamte bij de kinderen.
Deel bericht

108 miljoen euro extra voor beter leren lezen, schrijven en rekenen

27.03.23
Er wordt extra geld vrijgemaakt om kinderen beter te leren lezen, schrijven en rekenen. Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, investeert de komende twee schooljaren 108 miljoen euro extra per jaar voor het verbeteren van de basisvaardigheden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)