Techprominenten pleiten voor tijdelijke rem op 'risicovolle' ontwikkeling AI

29.03.23
De ontwikkelingen op het gebied van AI (kunstmatige intelligentie) gaan momenteel zo snel, dat er een pauze moet worden ingelast. Dat schrijven tal van prominenten uit de wetenschap en techsector in een open brief. Onder de ruim 1100 ondertekenaars zitten techprominenten als Elon Musk en Steve Wozniak, en ook tal van academici.
Deel bericht

ChatGPT: minister ziet risico’s en kansen

29.03.23
De tekstgenerator ChatGPT en vergelijkbare ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence brengen risico's met zich mee, maar bieden ook kansen. Dat meldt minister Wiersma in antwoord op Kamervragen.
Deel bericht

Kleuters proeven gevonden cocaïne bij Limburgse basisschool

29.03.23
Vier kinderen van een basisschool in het Limburgse Tegelen, vlak bij Venlo, hebben vorige week een zakje met restjes cocaïne gevonden en er vervolgens van geproefd. Volgens een woordvoerder van de politie vonden ze het zakje met de restjes coke in de struiken net buiten de school.
Deel bericht

Voorlopersaanpak voor regionale samenwerking

29.03.23
Samenwerkende schoolbesturen, lerarenopleidingen en de beroepsgroep kunnen zich aanmelden als voorloper voor de ontwikkeling van een onderwijsregio. Zij nemen gezamenlijke verantwoordelijkheid in hun regionale onderwijsarbeidsmarkt. De ervaringen van de voorlopers worden vervolgens in een lerende aanpak gebruikt in de bredere totstandkoming van onderwijsregio's.
Deel bericht

In de gloria: een betoverende manier om Bijbelverhalen aan kinderen door te geven

29.03.23
[EduAd] Uitgeverij Kwintessens heeft de kinderbijbel In de gloria uitgebracht, een boek dat kinderen op een unieke manier laat kennismaken met Bijbelverhalen. In de gloria is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en bevat zestig verhalen. Deze verhalen worden aangevuld met prachtige illustraties die uitnodigen om niet alleen te luisteren, maar de verhalen ook te bekijken en te verkennen.
Deel bericht

Gratis schoolmaaltijden van start

29.03.23
Basisscholen en middelbare scholen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden op www.schoolmaaltijden.nl voor gratis schoolmaaltijden voor hun leerlingen. Het gaat om scholen die de hulp het best kunnen gebruiken. Voor de organisatie van de schoolmaaltijden slaan het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis de handen ineen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)