De Platoschool gemist? Start met kijken op NPO Start

23.05.23
De ongelofelijke geschiedenis van de Platoschool, een school die het anders deed en uiteindelijk ten onder ging aan onmogelijke idealen.
Deel bericht

Zesduizend handtekeningen voor een betere stagevergoeding

23.05.23
Ruim zesduizend handtekeningen overhandigden studenten vandaag aan Tweede Kamerleden van GroenLinks, D66 en PvdA. Met het aanbieden van de petitie, opgezet door de AOb, willen de onderwijsstagiairs aandacht voor een standaard stagevergoeding van 750 euro en vooral actie van de Tweede Kamer. “We krijgen nu niks, maar draaien wel helemaal mee.”
Deel bericht

Basisscholen in Rotterdam hebben lak aan aanmeldregels, ouders vallen buiten de boot

23.05.23
Volgens de wet mag je een kind pas aanmelden voor de basisschool wanneer het drie jaar oud is. Toch blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente dat meerdere scholen in Rotterdam kinderen eerder toelaten en werken met vooraanmeldingen.
Deel bericht

Wiersma biedt excuses aan bij VVD-fractie over gedrag, krijgt laatste kans

23.05.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma (VVD) krijgt van de VVD-fractie in de Tweede Kamer een laatste kans, zeggen bronnen rond de fractie. Fractievoorzitter Sophie Hermans zei in een verklaring dat Wiersma tijdens de wekelijkse fractievergadering van de VVD zijn excuses heeft aangeboden aan medewerkers en oud-medewerkers over zijn opvliegende en boze gedrag.
Deel bericht

Lector Kees Klomp schrijft hoopvol kinderboek over de klimaatcrisis

23.05.23
Het is een kinderboekje met een hoopvolle boodschap over de klimaatcrisis. De Regenmaker werd geschreven door Kees Klomp, lector Betekeniseconomie bij Hogeschool Rotterdam. Op maandag 22 mei, de Internationale Dag van de Biodiversiteit, las hij het voor in groep zes van Rotterdamse basisschool Pantarijn.
Deel bericht

Nieuw pensioenstelsel jaar later, zegt minister op aandringen senaat

23.05.23
Minister Schouten wil dat pensioenfondsen tot 1 januari 2028 de tijd krijgen om de omslag te maken naar een nieuw pensioenstelsel. Dat is een jaar langer dan nu nog het plan is.
Deel bericht

Minister De Jonge: ‘Subsidie Schooldakrevolutie stopt, stichting zelfstandig verder’

23.05.23
Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening meldt dat de subsidie voor de Stichting Schooldakrevolutie wordt afgebouwd. Komend jaar krijgt de stichting voor de laatste keer subsidie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)