Scholen Amsterdam blijven na bedreigingen open

25.05.23
Scholen in de gemeente Amsterdam gaan na bedreigingen niet meer dicht. De gemeente en de scholen zeggen dat ze niet "zwichten voor onacceptabel gedrag dat het geven van goed onderwijs in de weg staat". Ruim twintig scholen in Amsterdam werden de afgelopen dagen bedreigd via social media.
Deel bericht

Terugblik op één jaar Oekraïneklassen

25.05.23
Magazine Naar School van VOS/ABB blikt terug op één jaar Oekraïneklassen. We gingen langs bij scholen in Foxhol, Rotterdam en Assen om te kijken hoe het nu gaat.
Deel bericht

Scholen hebben last van 'kopieergedrag' met bedreigingen: al zeker drie scholen dicht

25.05.23
Verschillende middelbare scholen in de stad hebben last van kopieergedrag naar aanleiding van de dreiging van een schietpartij eerder deze week op het Spinoza20first in Oost. Bij AT5 komen diverse berichten binnen van ouders met soortgelijke bedreigingen op de scholen van hun kinderen. Voor zover bekend zijn er drie middelbare scholen in Oost, West, Zuidoost en een basisschool in Zuid vandaag gesloten vanwege die nieuwe bedreigingen.
Deel bericht

Ouders willen verbod op behandeling om 'autistisch gedrag' af te leren

25.05.23
Ouders van kinderen met autisme pleiten voor een verbod op een behandeling voor 'autistisch gedrag', zoals ongecontroleerd bewegen of het vermijden van oogcontact.
Deel bericht

Scholen zien steeds minder ouders bijdrage betalen: 'Volgend jaar hebben we écht een probleem'

25.05.23
Of er volgend jaar nog schoolreisjes en feesten op de Kyckert in Wateringen georganiseerd kunnen worden? Dat is behoorlijk onzeker. Net als bij scholen in Den Haag, zien ook andere scholen in de regio het budget voor hun activiteiten steeds kleiner worden nu de ouderbijdrage expliciet vrijwillig is.
Deel bericht

Wiersma: Informeel onderwijs moet aan burgerschapsopdracht voldoen

25.05.23
Ook niet-bekostigd informeel onderwijs moet voldoen aan de burgerschapsopdracht. Dat vloeit volgens onderwijsminister Dennis Wiersma voort uit het tweede lid van artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)