Onderzoekers roepen op: ‘Betrek kinderen bij gesprek over AI’

24.05.23
Kinderen worden nog te weinig betrokken bij de publieke dialoog over AI-systemen. Dat terwijl relationele vaardigheden van kinderen unieke inspiratiebronnen zijn voor de ontwikkeling van mensgerichte Kunstmatige of Artificiële Intelligentie (AI). DesignLab van de Universiteit en kinderrechtenorganisatie KidsRights deden in Nederland uniek onderzoek dat zij volledig richtten op kinderen en jongeren.
Deel bericht

Effectieve aanwijzingen geven: 3 niveaus

24.05.23
Om leerlingen of studenten gemotiveerd te houden en het leren te bevorderen, kan didactisch coachen worden ingezet. Didactisch coachen omvat een aantal aspecten: vragen stellen, feedback geven en aanwijzingen geven.
Deel bericht

Alle kinderen samen naar school?

24.05.23
Wat doe je als school voor leerlingen die niet zonder meer aan het regulier onderwijs kunnen meedoen? Magazine Naar School sprak met twee scholen die op verschillende manieren passend onderwijs bieden. The post Alle kinderen samen naar school? – PO/VO appeared first on VOS/ABB.
Deel bericht

Basisschool Florida verbiedt gedicht dat werd voorgelezen bij Bidens inauguratie om ‘haatboodschappen’

24.05.23
Een basisschool in Florida heeft het bekende gedicht The hill we climb van Amanda Gorman verboden. Het gedicht, dat begin 2021 werd gelezen tijdens de inauguratie van president Joe Biden, zou volgens een ouder indirecte ‘haatboodschappen’ bevatten.
Deel bericht

Opinie | Neutraal onderwijs is niet een ‘mooi’ principe, maar absolute noodzaak

24.05.23
Makkelijk een eigen school kunnen oprichten: het heeft weinig te maken met vrijheid, en veel met indoctrinatie van kinderen en bevoorrechting van hoogopgeleiden. Scholen kunnen beter neutraal zijn, schrijft onderwijsanalist Johan Copier op EW Podium.
Deel bericht

Koningin Máxima geeft startschot voor meer cultuur op scholen

24.05.23
Koningin Máxima heeft dinsdag bij Kindcentrum O3 in Den Haag het startschot gegeven voor het programma Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving. Met het project willen de stichting Méér Muziek in de Klas en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zich inzetten voor een breder cultureel aanbod op en na school.
Deel bericht

Tweede Kamer plaatst vraagtekens bij ambities masterplan basisvaardigheden

24.05.23
De Tweede Kamer steunt op hoofdlijnen de uitwerking van het masterplan basisvaardigheden, maar plaatst vraagtekens bij de haalbaarheid van de geformuleerde ambities. Ook zijn er zorgen over de druk op de sector. Dit blijkt uit het debat over het curriculum en het masterplan basisvaardigheden van 22 mei.
Deel bericht

Scholen doen schoolreisjes in de ban: gemeente Den Haag legt geld bij

24.05.23
Steeds meer scholen stoppen met het organiseren van schoolreisjes of buitenschoolse activiteiten, zoals het kerstontbijt. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Den Haag, de schoolbesturen en de Stichting Leergeld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)