Een sociaal veilige groep? Probeer Kwink!

16.11.23
[EduAd] Kwink is dé methode voor sociaal-emotioneel leren en helpt jou als leerkracht te bouwen aan een sociaal sterke en veilige groep. Meer dan 1500 scholen gebruiken Kwink. Probeer een proefabonnement met de hele school; start in 2024 tot de voorjaarsvakantie!
Deel bericht

Minder aanvragen voor nieuwe scholen

16.11.23
Dit keer zijn er 39 aanvragen ingediend voor bekostiging van nieuwe scholen in het funderend onderwijs die vanaf het schooljaar 2025-2026 van start willen gaan. Dat zijn er minder dan vorig jaar en het jaar daarvoor.
Deel bericht

Alles over de inzet en mogelijkheden van ontwikkelingsmaterialen tijdens Rolf. Talk

16.11.23
Tijdens Rolf. Talk vertellen we je alles over de inzet en mogelijkheden van ontwikkelingsmaterialen. In slechts 30 minuten heb je een goed beeld waarom een bepaald ontwikkelingsmateriaal niet mag ontbreken in jouw groep.
Deel bericht

Hoe bevorder je leesplezier?

16.11.23
Schoolleider Eva Naaijkens en teamleider en leraar Martin Bootsma van de Alan Turingschool delen dit schooljaar hun gedachten en praktijken over goed onderwijs. Dit keer: hoe zorg je ervoor dat je leerlingen graag lezen?
Deel bericht

School begint weer nadat man dreigde gebouw op te blazen: 'Heftige dag'

16.11.23
Een 19-jarige man uit Oisterwijk kwam dinsdagochtend rond acht uur het pand basisschool De Coppele en SBO Mozaik in Oisterwijk binnen. Hij zei dat hij een wapen had en dreigde de school op te blazen. Alles liep gelukkig goed af, maar het ging de kinderen en de medewerkers niet in de koude kleren zitten.
Deel bericht

Rampenplan van kracht in België door hevige waterover­last: gesloten scholen en overal zandzakken

16.11.23
De wateroverlast door de vele regen blijft woensdag en donderdag grote delen van België teisteren. In Oost-Vlaanderen is sinds woensdag een rampenplan van kracht en worden extra dijken aangelegd of opgehoogd. In West-Vlaanderen geldt sinds een week al het provinciaal rampenplan. Vrijwilligers helpen de brandweer en het leger om zandzakken te leggen.
Deel bericht

Celstraf voor Amerikaanse moeder nadat zesjarig zoontje lerares neerschiet

16.11.23
In de Verenigde Staten is een moeder veroordeeld tot een celstraf nadat haar zesjarige zoontje zijn lerares neerschoot. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)