Sinterklaas houdt spanning erin, maar legt gewoon aan in Gorinchem

18.11.23
Sinterklaas is weer in Nederland. Hij zette rond 12.30 uur voet aan land in Gorinchem, waar dit jaar de landelijke intocht is. Langs de route en bij de kade stonden duizenden mensen in de stromende regen te kijken naar Sinterklaas en zijn pieten. De gemeente rekende vooraf op zo'n 20.000 bezoekers.
Deel bericht

Sinterklaaspret met Bobo

18.11.23
[EduAd] Wie kan alle wortels tellen, of een mijter tekenen? En pietje Bobo mooi inkleuren? Print alle werkbladen en ga lekker aan de slag in de klas. Pauze? Bekijk dan de vrolijke Sintvlog of zing mee met de Sinterklaasliedjes van Bobo en Tjerk op Spotify. Of download de aftelkalender!
Deel bericht

Lief, slim en ijverig: het schoolrapport is niet vrij van vooroordelen

18.11.23
Witte meisjes krijgen significant meer positieve opmerkingen van hun meester of juf op hun basisschoolrapport, dan witte jongens en kinderen met een migratieachtergrond. Promovendus Antoinette Kroes deed in verschillende contexten onderzoek naar subtiele vooroordelen en zag hoe schadelijk die kunnen zijn.
Deel bericht

Advocaat schoolindringer: 'Mijn cliënt is geen terrorist'

18.11.23
De 19-jarige man die dinsdag basisschool De Copelle in Oisterwijk binnendrong ‘is geen terrorist’, zegt zijn advocaat Rachid el Bellaj. “Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd en ik snap dat mensen zijn geschrokken, maar het is lang niet zo zwart-wit als in de media is uitgemeten.”
Deel bericht

Tablet ontbrandt tijdens 'knutseluurtje': 1000 basisschoolkinderen geëvacueerd

18.11.23
Een gebouw in Zwaag waarin twee basisscholen gevestigd zijn, is gisteren ontruimd nadat een tablet tot ontbranding was gekomen. Ruim duizend leerlingen werden geëvacueerd.
Deel bericht

Middelbare scholieren nemen basisschool over in Terborg

18.11.23
Kinderen van basisschool de Dynamiek in Terborg keken vrijdag naar een andere juf of meester voor hun klas. Meerdere middelbare scholieren van het Almende College kregen de kans om te ervaren hoe het is om voor de klas te staan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)