Basisschool weer open nu blijkt dat leerlingen geen gevaar liepen

19.06.24
Basisschool IKC Regenboog in Oss is enorm opgelucht dat leerlingen geen gevaar lopen en dat ook niet hebben gelopen. De politie heeft na onderzoek geconcludeerd dat de dreigende Snapchatberichten van buiten Europa kwamen. "Dat is heel fijn nieuws", reageert Inge Hoogers van scholengroep SAAM.
Deel bericht

Geld en bankpassen gestolen in scholen, 40 maanden cel

19.06.24
Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdag veroordeeld tot 40 maanden cel. Hij stal bankpassen en contant geld uit onder meer Gelderse scholen. Ook pinde hij met die gestolen bankpassen.
Deel bericht

Keuze voor regulier of speciaal onderwijs kan effect hebben op onderwijsuitkomsten

19.06.24
Leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften die zowel in het regulier als in het speciaal onderwijs terecht kunnen, krijgen waarschijnlijk meer onderwijskansen in het reguliere onderwijs. Dit blijkt uit het onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs 'Naar gespecialiseerd onderwijs of niet?'
Deel bericht

Drie vrienden geven huiswerkbegeleiding: 'Wij hadden geen oudere broer die studeerde'

19.06.24
Zo'n tweehonderd Zoetermeerse basisschoolleerlingen krijgen wekelijks huiswerkbegeleiding van Zakaria, Hicham en Charif. De drie vrienden doen dat vrijwillig, naast hun eigen studie. Niet alleen in Zoetermeer, maar ook in Den Haag en Haarlem ondersteunen ze na schooltijd leerlingen. Met hun stichting willen ze jonge kinderen motiveren om te leren en laten zien dat studeren ook voor hen is weggelegd.
Deel bericht

Kamer spreekt zich niet uit tegen hogere btw op schoolboeken

19.06.24
Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt de voorgenomen btw-verhoging op leermiddelen. Een motie van D66, GroenLinks-PvdA, SP en DENK waarin de Kamer zich kon uitspreken tegen dit plan haalde het niet. De aanstaande coalitie stemde tegen.
Deel bericht

Moeder doet aangifte na bedreiging op school Oss: 'Zoon zei niks uit angst'

19.06.24
Voor een moeder van een van de bedreigde kinderen van basisschool IKC Regenboog in Oss was het schrikken. Haar zoons naam staat op de foto met kogels die meerdere kinderen die op de basisschool zitten afgelopen vrijdag via Telegram ontvingen. Een foto die sinds die dag rondgaat op WhatsApp en Telegram. "Hij wil nu het liefst thuis zijn", zegt ze. Zelf heeft ze inmiddels aangifte gedaan bij de politie.
Deel bericht

Ministers: onderwijs wordt niet gezien als kostenpost

19.06.24
Volgens de demissionaire onderwijsministers Dijkgraaf en Paul ziet de politiek onderwijs niet enkel als kostenpost waarop bezuinigd kan worden. Dat schrijven ze in een reactie op het advies van de Onderwijsraad om onderwijs als waardevolle investering in het individu en de samenleving te beschouwen....
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)