Groeiende groep Amsterdamse kinderen gaat niet naar school, vooral zorgen over mbo-studenten

22.06.24
In Amsterdam gaan steeds meer kinderen niet naar school. Dat blijkt uit een rapport van de gemeente over leerplichtigen in de stad. Deze groep 'thuiszitters' nam het afgelopen schooljaar met bijna 50 procent toe.
Deel bericht

Schoolbestuur neemt voorgenomen besluit tot sluiting islamitische basisschool Alhambraa Roermond

22.06.24
Het schoolbestuur Stichting Islamitische Educatie Zuid-Oost Nederland (IEZO) heeft het voorgenomen besluit genomen om de islamitische basisschool Alhambraa, gelegen in de Roermondse wijk Hoogvonderen, te sluiten per 1 augustus 2024. Te weinig leerlingen, onvoldoende bevoegde leerkrachten en onvoldoende zicht op verbetering van de onderwijskwaliteit hebben geleid tot dit voorgenomen besluit.
Deel bericht

Basisscholen kregen in 2022 te weinig geld voor personeel

22.06.24
De minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs heeft in 2022 te weinig geld toegekend voor de personeelskosten van basisscholen en scholen in het speciaal (basis)onderwijs. Tot die conclusie komt de rechtbank Midden-Nederland in een uitspraak die gaat over de wet die de bekostiging van het primaire onderwijs eenvoudiger maakte. De minister moet nu alsnog voorzien in een toereikende bekostiging.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)