Bedevaart voor moslimkinderen in Deventer: niet naar Mekka maar in eigen school

20.06.24
Terwijl miljoenen moslims in de voorbije maand de hadj naar Mekka beleefden, maakten leerlingen van De Zonnebloem in Deventer vandaag hun eigen pelgrimstocht. Door de school welteverstaan, een zogenoemde mini-hadj. "Als afsluiting van het Offerfeest", zegt directeur Aziz Maskoul van de islamitische basisschool.
Deel bericht

Louisiana verplicht scholen om tien geboden in lokalen op te hangen

20.06.24
De Amerikaanse staat Louisiana heeft een wet aangenomen die scholen verplicht om de tien geboden op te hangen in alle klaslokalen. De Bijbelse leefregels moeten vanaf 2025 duidelijk leesbaar te vinden zijn in alle openbare klassen, van peuterschool tot universiteit.
Deel bericht

Vaccinatiegraad onder schoolkinderen daalt, vooral in grote steden

20.06.24
De vaccinatiegraad onder kinderen vanaf 9 jaar is in 2023 verder gedaald ten opzichte van het jaar ervoor, blijkt uit de jaarrapportage van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zowel het RIVM als demissionair staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid noemt de daling zorgelijk.
Deel bericht

Doek valt mogelijk nog sneller voor basisschool Dronten door massale leegloop

20.06.24
Het is mogelijk al over een paar weken einde verhaal voor basisschool De Zonnewijzer in Dronten. Na de aankondiging dat de school over een jaar zou gaan sluiten is er een massale leegloop ontstaan naar andere scholen. Dat zegt Marc Kammeraad van scholenkoepel SKO, waar De Zonnewijzer onder valt.
Deel bericht

Platform Naar Inclusiever Onderwijs gaat nieuwe fase in

20.06.24
Het platform Naar Inclusiever Onderwijs (NIO), dat gevormd wordt door Verus, VOS/ABB en NCOJ, en de nieuwe vereniging van samenwerkingsverbanden passend onderwijs PO en VO, gaan per 1 augustus 2024 intensief samenwerken. Dat maakten de organisaties bekend tijdens de vierde editie van het congres Naar inclusiever onderwijs [...]
Deel bericht

Winnaars Zilveren Griffels en Penselen 2024 bekend

20.06.24
De Griffels en Penselen zijn de bekendste en belangrijkste juryprijzen voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Griffels voor de best geschreven en de Penselen voor de mooist ge├»llustreerde kinderboeken. De prijzen, verdeeld over verschillende categorie├źn, dienen als inspiratie en gids voor lezers en voorlezers.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)