Onderzoek Britse variant coronavirus bepalend voor langere sluiting of heropening scholen

08.01.21
Dit weekend worden de resultaten van het onderzoek naar de Britse mutatie van het coronavirus verwacht. Dit onderzoek, uitgevoerd door de RIVM, heeft ook invloed op de verlenging van de lockdown en een eventuele langere sluiting of heropening van de scholen in het primair onderwijs. Dinsdagavond maa...
Deel bericht

België ziet dat scholen geen coronabrandhaarden zijn

08.01.21
Het aantal coronabesmettingen op scholen loopt gelijk op met het totale aantal besmettingen. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens een persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum in België.
Deel bericht

AOb interview | Kleinere klassen topprioriteit voor Jesse Klaver

08.01.21
De Haagse politiek staart teveel naar spreadsheets. En het onderwijs is ‘geëconomiseerd’, stelt Jesse Klaver, lijsttrekker voor GroenLinks. “In het onderwijs ben ik gaan zien hoe de focus op economische groei een hele publieke sector de vernieling in rijdt.”
Deel bericht

Schoolleiders: Breng kinderen alleen naar de noodopvang als dat echt moet

08.01.21
De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) roept ouders op alleen van de noodopvang gebruik te maken als het echt niet anders kan, bevestigt een woordvoerder vrijdag na berichtgeving van de NOS. Er worden namelijk meer kinderen opgevangen dan tijdens de schoolsluiting van vorig jaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)