Onderwijsorganisaties willen prioriteit voor personeel bij vaccinatie

09.01.21
Een brede groep van organisaties, waaronder de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), pleit in een brief aan het kabinet voor opname van onderwijspersoneel in de vaccinatieplanning....
Deel bericht

Op De Krijtmolen zijn veel kinderen te kwetsbaar voor thuisonderwijs

09.01.21
De directeur van buurtschool De Krijtmolen in Molenwijk heeft na de kerstvakantie heel groep 8 teruggehaald. De kinderen zijn te kwetsbaar en hun belangen te groot – zeker nu het einde van de lockdown nog niet in zicht is.
Deel bericht

Zwolse pabo doet mee aan proef, student kiest direct voor werken met jongere of oudere kinderen

09.01.21
Het kabinet wil meer studenten warm maken voor het basisonderwijs. Om de pabo aantrekkelijker te maken is een experiment gestart waarbij de student gelijk al kan kiezen voor werk in de onder- of bovenbouw. Dit moet vooral jongens over de streep trekken om voor de pabo te kiezen. De pabo van hogeschool Viaa in Zwolle is als eerste pabo in het land al gestart met de specialisaties.
Deel bericht

Discussie over opsplitsing pabo-bevoegdheid

09.01.21
Het kabinet werkt aan een plan om de pabo op te splitsen in twee opleidingen: één voor het jonge en één voor het oudere kind. De reacties zijn wisselend. “We gaan het wetsvoorstel dat de minister hierover heeft ingediend – en de komende conclusies van de commissie Onderwijsbevoegdheden – verder bespreken met onze leden”, zegt AOb-bestuurder Jelmer Evers.
Deel bericht

Ministerie: noodopvang mag geen verkouden kinderen weigeren

09.01.21
Scholen mogen verkouden kinderen niet weigeren bij de noodopvang, laat het ministerie van Onderwijs weten in reactie op het nieuwe snottebellenbeleid in Breda. Vanwege de Britse variant van corona zijn kinderen met verkoudheidsklachten daar niet meer welkom op de 28 scholen van onderwijsorganisatie INOS.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)