‘Schoolmaaltijden slechts symptoombestrijding’

05.04.23
Het gratis verstrekken van schoolmaaltijden is net als de aanpak van menstruatie- en energiearmoede slechts symptoombestrijding en geen oplossing van het armoedeprobleem. Dat zegt projectleider Mirjam Andries van Movisie.
Deel bericht

‘Jij staat er niet alleen voor’: gids voor familie en onderwijs bij een ouder in detentie?

05.04.23
Expertisecentrum K I N D heeft een gids voor familie en onderwijs bij een ouder in detentie gepubliceerd.?Expertisecentrum K I N D is het kennis-en adviescentrum gericht op kinderen met een gedetineerde ouder en hun sociale omgeving.
Deel bericht

Bewegend Leren platform gelanceerd

05.04.23
Voldoende bewegen is essentieel voor een goede cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling van kinderen. Toch brengen kinderen een groot deel van de dag zittend door. Tijd om kinderen meer te laten bewegen dus! Maar hoe zorg je voor meer beweging gedurende een schooldag en een goede afwisseling tussen (zittend) leren en bewegen? Het Bewegend Leren platform helpt je daarbij.
Deel bericht

Kamer vraagt om extra maatregelen voor thuiszittende kinderen

05.04.23
En weer nam vorig jaar het aantal thuiszittende kinderen toe. Het waren er ruim 20.000, liefst 5000 meer dan het jaar ervoor. De SP wil dat onderwijsminister Wiersma geld beschikbaar stelt voor initiatieven om kinderen te helpen die in het reguliere onderwijs niet kunnen meekomen.
Deel bericht

In mei spoedwet onderwijs nieuwkomers

05.04.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma verwacht dat in mei het voorstel klaar is voor een spoedwet om het onderwijs aan nieuwkomers tijdelijk anders te organiseren. Dit meldt hij in antwoord op vragen van D66 in de Tweede Kamer naar aanleiding van een artikel in Trouw over de internationale schakelklassen (ISK’s), die een jaar na de Russische inval in Oekraïne bijna overal vol zijn.
Deel bericht

Pas op voor stichting PubliekPrivaat

05.04.23
Meerdere leden van VOS/ABB melden dat de stichting PubliekPrivaat schoolbesturen uitnodigt voor digitale bijeenkomsten, zonder dat deze stichting vooraf duidelijk maakt of en zo ja welke kosten daaraan verbonden zijn. Na dergelijke bijeenkomsten stuurt de stichting declaraties van 195 euro ex. btw. ...
Deel bericht

Nu online: webinar 'Kwaliteitswaaier Effectief Onderwijs in Begrijpend Lezen' in de praktijk

05.04.23
In dit webinar wordt de nieuwe 'Kwaliteitswaaier: Effectief Onderwijs in Begrijpend Lezen' toegelicht. Effectief leesonderwijs is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. In Nederland maken we ons zorgen om de kwaliteit en resultaten van het leesonderwijs, van zowel basisschoolleerlingen als leerlingen in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)