Docenten voor landelijk verbod op telefoons in de klas

06.04.23
Een grote meerderheid van de AOb-leden in het voortgezet onderwijs is vóór een landelijk verbod op mobieltjes in de klas. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 8000 AOb-leden.
Deel bericht

Plaatsing en onderwijsaanbod in de brugklas kunnen beter doordacht

06.04.23
Leerlingen met hetzelfde basisschooladvies kunnen in heel verschillende soorten brugklassen terecht komen. De scholen in het voortgezet onderwijs hebben nog weinig beleid rond de plaatsing van leerlingen, ziet de Inspectie van het Onderwijs. Als in een brugklas leerlingen van verschillende niveaus z...
Deel bericht

Frustratiewijzer: tips en informatie om de samenwerking bij huiselijk geweld en kindermishandeling te verbeteren

06.04.23
In de Frustratiewijzer van het CCV, Movisie en NJi vindt u vijf veel voorkomende frustraties én oplossingen van professionals in de samenwerking rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Met de tips en handige informatie uit de frustratiewijzer helpt u vastgelopen processen weer op gang.
Deel bericht

Werk mee aan monitoring van werkdruk

06.04.23
Onderzoeks- en adviesbureau Oberon onderzoekt in opdracht van OCW hoe het is gesteld met de ontwikkeling van de werkdruk in het primair onderwijs en de...
Deel bericht

Tweede Kamer blijft kritisch op passend onderwijs

06.04.23
De Tweede Kamer blijft kritisch op de uitvoering van passend onderwijs. In het debat hierover gaven Kamerleden aan te weinig vooruitgang te zien: de groep leerlingen die onvoldoende ondersteuning krijgt of thuiszit is nog te groot.
Deel bericht

AOb mikt op nieuw pensioenplan voor de zomer

06.04.23
De bonden, werkgeversorganisaties en pensioenfonds ABP hopen voor de zomer een plan te hebben voor het nieuwe pensioenstelsel. “Het overleg verloopt voorspoedig”, zegt AOb-pensioenadviseur Roelf van der Ploeg.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)