Opinie | Gaan we echt voedselbonnen verstrekken via scholen? Zadel school niet op met taken verzorgingsstaat

07.04.23
Kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, krijgen op school een ontbijt of lunch of een wekelijkse boodschappenbon van 11 euro. Met dit initiatief wentelt minister Dennis Wiersma (Onderwijs) taken van de verzorgingsstaat af op de scholen, argumenteert Hilbert Bredemeijer.
Deel bericht

Loting middelbare scholen Amsterdam pakt in 2023 beter uit voor achtstegroepers

07.04.23
Bijna achtduizend Amsterdamse achtstegroepers hoorden donderdagmiddag naar welke middelbare school ze na de zomer mogen. Uit de resultaten blijkt dat de uitslag voor het eerst sinds jaren positiever heeft uitgepakt.
Deel bericht

Stormloop op gratis schoolmaaltijden: honderden aanmeldingen in een week

07.04.23
867 scholen hebben zich in de afgelopen zeven dagen aangemeld voor gratis maaltijden voor leerlingen. Dat zijn er al "ontzettend veel" en er komen nog steeds veel aanmeldingen bij, zegt een woordvoerder van het Rode Kruis tegen NU.nl. De gratis maaltijden zijn bedoeld voor kwetsbare leerlingen in het basisonderwijs en middelbare onderwijs.
Deel bericht

Onderwijsraden roepen kabinet op: extra geld nodig voor personeel

07.04.23
Het kabinet moet meer geld ter beschikking stellen voor de cao's van onderwijspersoneel, stellen de onderwijsraden donderdag gezamenlijk in een brief aan het kabinet. "Een nijpend en urgent lerarentekort en de historisch ongekend hoge inflatiecijfers maken dit noodzakelijk."
Deel bericht

Opinie | ‘Ook de bond heeft geen briljante oplossingen voor het lerarentekort’

07.04.23
Het lerarentekort wordt eerder groter dan kleiner. Besturen en directeuren doen alles wat ze kunnen, zegt Marian Dekker, dus laten we constructief blijven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)