Eindelijk, een islamitische school met een nuchtere kijk op haar plek in de samenleving

23.04.18
Commentaar - Met het Rotterdamse Avicenna College heeft Nederland eindelijk een islamitische school die de goedkeuring van de onderwijsinspectie kan wegdragen. En dan niet alleen omdat er op deze VO-school prima onderwijs wordt gegeven, maar ook omdat de school blijk geeft van een gezonde kijk op haar positie en rol in de samenleving.
Deel bericht

Wat kan het VO leren van het primair onderwijs over krimp?

23.04.18
De website leerlingendaling.nl schrijft in opdracht van de PO-Raad, VO-raad en het ministerie van OCW al enkele jaren over krimp in het primair en voortgezet onderwijs. In een zogenoemde longread over leerlingendaling in het voorgezet onderwijs staan de belangrijkste lessen die het primair onderwijs rondom leerlingendaling heeft geleerd.
Deel bericht

Gezeur maakt het onderwijs niet beter

23.04.18
Opinie - Je kunt er gif op innemen: onmiddellijk na de publicatie van het inspectierapport gaat de zeurkraan weer open. Als jonge docent en onderwijsonderzoeker vind ik deze impasse en de zure reacties van alle betrokkenen eromheen enorm frustrerend. In plaats daarvan hebben we input en energie nodig om tot een visie te komen over de belangrijkste en urgente thema’s
Deel bericht

Noordenveldse scholen ‘fietsvoorbeeld’?

23.04.18
Ook dit schooljaar kunnen basisscholen en middelbare scholen in Drenthe in het kader van de campagne ‘Op Fietse naar school’, meedingen naar de titel ‘Drentse fietsschool van het jaar’.Scholen maken kans op de titel, als zij hun leerlingen zoveel mogelijk stimuleren op de fiets naar school te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)