Verplicht les op school: met geld omgaan

26.04.18
Scholieren moeten verplicht leren met geld om te gaan. Voorlichting over geldzaken en schulden moet onderdeel worden van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Dat is een van de adviezen van ’jongerendenktank’ Speaking Minds aan politiek Den Haag om het armoedebeleid in Nederland te verbeteren
Deel bericht

Kabinet gaat geld voor onderwijsachterstanden beter verdelen

26.04.18
Het kabinet kiest nu voor een verdeelsleutel waarmee de onderwijskansen worden vergroot van kinderen die dit het hardst nodig hebben. In het nieuwe systeem gaat ook minder meetellen waar een kind woont: er wordt meer gekeken naar het risico op een achterstand dan of het kind in een kleine of grote gemeente woont.
Deel bericht

Leeftijd voor WhatsApp gaat naar 16 jaar

26.04.18
Officieel moet je straks 16 jaar zijn om WhatsApp te gebruiken. Het bedrijf verhoogt de minimumleeftijd van 13 naar 16 jaar. WhatsApp doet het niet omdat ze de app niet geschikt vinden voor kinderen. Ze verhogen de leeftijd om aan nieuwe Europese regels te voldoen. Als de gebruikers 16 jaar of ouder zijn, mogen ze meer gegevens verzamelen.
Deel bericht

Openbare basisscholen Veluwe fuseren met voortgezet onderwijs

26.04.18
Het is vooral een organisatorische en bestuurlijke samenwerking, maar de leerlingen gaan er ook wat van merken. Voorbeeld: docenten Engels van RSG Epe en RSG Harderwijk gaan Engelse les geven op de basisscholen in de regio. Basisschoolkinderen gaan scheikunde- en wiskundeles volgen bij leerlingen van beide RSG's.
Deel bericht

Scholen druk met privacy-wet: mag je nog wel foto's ophangen?

26.04.18
De nieuwe wet stelt strengere eisen aan de opslag van data. Bedrijven, dus ook scholen, moeten beter nadenken over wat voor informatie ze opslaan en wie daar toegang toe heeft. Als iemand toestemming geeft voor het opslaan van data, moet hij helder worden geïnformeerd - zaken verstoppen in privacyvoorwaarden die niemand leest, is er niet meer bij.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)