Amsterdamse aankomende leraren kunnen vanaf juni diverse beurzen aanvragen

16.05.18
Per 1 juni kunnen aankomende leraren in Amsterdam diverse beurzen aanvragen. Er zijn vier verschillende regelingen, waarbij een aantal ook onderling te combineren is. Hiermee wil Amsterdam het lerarentekort terugdringen. Andere maatregelen zijn het vergoeden van reiskosten, herverdelen van parkeerplekken voor scholen en beschikbaar stellen van 100 woningen voor startende leraren.
Deel bericht

Exit Onderwijscoöperatie, leraren nu aan zet

16.05.18
De leraren moeten komen tot een nieuwe, stevige beroepsgroeporganisatie. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob nu de Onderwijscoöperatie ermee gaat stoppen. Hij betreurt het dat de constructie van de Onderwijscoöperatie, die in 2011 is ontstaan uit een samenwerking van vakbonden en vakverenigingen, ‘niet houdbaar’ is gebleken.
Deel bericht

Hoe verslaafd ben jij aan sociale media?

16.05.18
Hoe verslaafd ben je aan de sociale media ofwel: heb je 'socialbesitas'? Die vraag leggen studenten van Hogeschool Windesheim donderdag voor aan de onderbouwleerlingen van het Thorbecke College in Zwolle.Via een scherm oefenen jongeren niet met het interpreteren van lichaamstaal en andere niet-verbale signalen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)