Aantal vo-leerlingen daalt in bijna alle regio’s

18.05.18
Uit achttien regionale arbeidsmarktanalyses van arbeidsmarkt en opleidingsfonds Voion blijkt dat het aantal leerlingen de komende jaren in nagenoeg alle regio’s zal dalen. Ondanks de krimp in veel regio’s worden er de komende jaren toch tekorten aan leraren verwacht.
Deel bericht

Leerlingen klas 1HA2 RSG Simon Vestdijk Harlingen winnen niet-roken wedstrijd ‘Smokefree Challenge’

18.05.18
Zij stuurden volgens de GGD Friesland, die de wedstrijd hield, de beste video met tien belangrijke voordelen van het niet-roken in. Smokefree Challenge is een landelijke klassikale niet-roken wedstrijd voor de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Leerlingen spreken daarbij met elkaar af een half jaar niet te roken. Het uiteindelijke doel is het voorkomen van roken.
Deel bericht

Gemeenten moeten alle kinderen met dyslexie helpen

18.05.18
Gemeenten moeten de zorg betalen voor alle kinderen met dyslexie en niet – zoals ze nu doen – alleen voor kinderen met ernstige dyslexie. Dat kan de consequentie zijn van een uitspraak van de Rechtbank Overijssel.Deze stelt nu dat dyslexie een psychisch probleem is en wijst erop dat de Jeugdwet voorschrijft dat gemeenten kinderen met psychische problemen moeten helpen.
Deel bericht

Een op vijf scholieren: niet op school uit de kast komen

18.05.18
Een op de vijf scholieren denkt dat het niet mogelijk is om op hun school eerlijk te vertellen dat je homo of lesbisch bent. Uit onderzoek van het SCP blijkt dat iets meer dan de helft van de leerlingen in het VO vindt dat dat bij hen op school wel gewoon kan, hoewel vooral tegenover vrienden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)