Leraren met frisse moed weer naar school: 'Maar het wordt een pittig jaar'

20.08.18
De eerste schooldag: Is dat nog wel iets om naar uit te kijken? Weer een jaar met een volle klas, lange dagen en nergens (genoeg) geld voor. We vroegen het enkele juffen en meesters.Leraren hebben weken de tijd gehad om zich daarop voor te bereiden. Een broodnodige vakantie volgens sommige docenten, want leraar zijn, zeker in het onderwijsmilieu van tegenwoordig, is zwaar.
Deel bericht

Geschillencommissie passend onderwijs voor 4 jaar herbenoemd

20.08.18
Minister Slob heeft de leden van de Geschillencommissie passend onderwijs (GPO) voor vier jaar herbenoemd. Deze leden worden benoemd op gezamenlijke bindende voordracht van de ouderorganisatie (Ouders & Onderwijs), de landelijke patiƫnten- en gehandicaptenorganisaties (Ieder(in) en Balans) en de sectororganisaties (PO-Raad en VO-raad). De benoeming geldt tot 1 augustus 2022.
Deel bericht

Brabantse scholen verbieden smartphone in klaslokaal

20.08.18
Drie middelbare scholen in de regio weren vanaf maandag de smartphone uit het klaslokaal. Ze vinden dat leerlingen teveel worden afgeleid door getril, gepiep en de blauwe vinkjes van berichtjes. Op het Theresialyceum in Tilburg moet de telefoon moet vanaf maandag voor de eerste en tweedejaars het kluisje in. Het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch is juist teruggekomen op de ban van telefoons
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)