Nieuw online portfolio voor leraren

23.08.18
Leerkrachten die een portfolio bijhielden in het Lerarenregister, moeten overstappen naar de nieuwe portfoliotool van Lerarenregister.nl. Net als in het vorige online portfolio, werk je hier (vrijwillig) aan je bekwaamheidsonderhoud. De oude gegevens zijn ook nog steeds beschikbaar.Het register met portfolio is uitsluitend zichtbaar voor de betreffende leerkracht.
Deel bericht

Onvrede over het L-woord: welk alternatief is geschikt voor de term ‘laagopgeleid’?

23.08.18
Minister Slob koos samen met zijn ambtenaren voor een andere optie: voortaan gewoon het opleidingsniveau noemen. Dus niet laag-, middelbaar of hoogopgeleid, maar pak ‘m beet vmbo, mbo3 of doctor. ‘Als ministerie kunnen we het woord ‘laagopgeleid’ niet afschaffen, maar we kunnen het wel zelf niet meer gebruiken’, zoals een woordvoerder het formuleert.
Deel bericht

De Jutter op Vlieland voorlopig zonder directeur

23.08.18
De Vlielander school De Jutter voor primair en voortgezet onderwijs is het nieuwe schooljaar vorige week gestart zonder directeur. Dat blijft voorlopig zo.De school wist net voor de zomervakantie van het predicaat zwak af te komen en kreeg een voldoende van de onderwijsinspectie. Er is een nieuw onderwijskundig concept ingezet, en er komt extra ondersteuning bij.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)