Franse scholier baalt: een nieuwe wet bant het mobieltje uit de klas en van het schoolplein

22.08.18
Op Franse scholen zijn mobiele telefoons met ingang van het nieuwe schooljaar bij wet verboden. Ze moeten in de tas blijven, niet alleen in de klas maar ook in de gangen en op het plein. In Nederland wil niemand zo'n verbod.De regering wil er een signaal naar de samenleving mee geven. Het gaat er niet om een kruistocht tegen beeldschermen te ontketenen.
Deel bericht

Voormalig gymleraar moet jaar cel in voor ontucht met leerlinge

22.08.18
Een 41-jarige voormalige leraar uit Siddeburen is door het Hof in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk wegens ontucht met een leerlinge.De straf is gelijk aan die de rechtbank in Groningen eerder oplegde. De voormalige gymleraar erkent dat hij zich als docent zeer onprofessioneel heeft gedragen.
Deel bericht

Rollen van de leraar in het voortgezet onderwijs onderzocht

22.08.18
Een aantrekkelijk loopbaanperspectief voor leraren kan helpen om zittend personeel voor de sector te behouden en nieuw personeel voor het leraarschap te interesseren. In opdracht van de sectortafel voortgezet onderwijs heeft Voion daarom laten onderzoeken welke rollen leraren vervullen en welke bijdrage die rollen leveren aan hun loopbaanontwikkeling.
Deel bericht

Vrijdag duidelijkheid voor Lily en Howick

22.08.18
De tieners Lily en Howick horen vrijdag of ze worden uitgezet naar hun geboorteland Armenië, het land waar hun moeder vorig jaar al naar is teruggestuurd. De Raad van State doet die dag om 10.15 uur uitspraak in het hoger beroep over de asielaanvraag van de twee in Nederland opgegroeide kinderen. De bestuursrechter oordeelde dat de aanvraag opnieuw moest worden bekeken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)