Doorgaan met Mediawijzer.net, want doet goed werk

24.08.18
Het kabinet krijgt het advies door te gaan met Mediawijzer.net. Dit expertisecentrum richt zich op het bevorderen van mediawijsheid van kinderen en jongeren tot 18 jaar.Ook wordt geadviseerd om op het gebied van mediawijsheid specifieke instrumenten te ontwikkelen voor licht verstandelijk beperkte jongeren en voor het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Zo wordt u (wél) rijk van lesgeven

24.08.18
Onderwijsvakbond AOb windt zich op over het aantal docenten in het voortgezet onderwijs dat geen vaste baan heeft. Met name de zzp’ers moeten het ontgelden. Onze ZZP-expert Pierre Spaninks legde de hand op CBS-cijfers die een ander beeld laten zien. Het onderwijs is een walhalla voor de liefhebbers van de vaste baan, en zelfstandigen komen er nauwelijks aan te pas.
Deel bericht

Voorbereiding op ouderschap hoort al op school te beginnen

24.08.18
De voorbereiding op het ouderschap hoort al op school te beginnen. Dat stelt Jan Willems, onderzoeker structurele preventie van Adverse Childhood Experiences bij de Universiteit Maastricht. In een artikel voor Sociale Vraagstukken stelt hij dat effectieve preventie van kindermishandeling in zicht komt, "al is het nog maar als stip op de horizon". Dit meldt het Ministerie van Volksgezondheid.
Deel bericht

Enschede: Schoolwijkcoach doet niets liever dan leerlingen helpen

24.08.18
Hoewel BaO en VO andere methodes kennen, is het principe van de schoolwijkcoaches hetzelfde: zij zijn de verbindende factor tussen school, leerling, ouders en het wijkteam. We onderzoeken we eerst goed wat er aan de hand is: waarom vertoont een leerling afwijkend gedrag? Vervolgens kijken we of we het zelf kunnen oplossen en anders wordt andere hulp ingeschakeld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)