Clean2Antarctica

31.10.18
Oproep aan basisschool leerlingen om ideeën aan te dragen om deze met de gehele wereld te delen vanaf het midden van de Zuidpool.
Deel bericht

Educatieve toolkit en online spel gelanceerd voor Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

31.10.18
In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed heeft de Europese Commissie enkele interactieve activiteiten ontwikkeld om leerlingen aan te moedigen hun cultureel erfgoed te ontdekken. De toolkit is voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs en is in alle 24 officiële talen van de EU beschikbaar.
Deel bericht

Unicef: nationale rijkdom is geen garantie voor onderwijsgelijkheid

31.10.18
Leven in een rijk land biedt geen garantie voor gelijke toegang tot kwaliteitsonderwijs. Kinderen in minder welvarende landen presteren vaak beter op school, ondanks minder nationale middelen. Dat blijkt uit de Report Card 15 van het Unicef-onderzoekscentrum Innocenti. Dit meet ongelijkheid op het vlak van onderwijs op kleuterscholen, lagere en middelbare scholen.
Deel bericht

Stichting van het Onderwijs uit zorgen over voorgenomen bezuinigingen op onderwijs

31.10.18
“Investeringen in ons onderwijs zijn broodnodig.” In aanloop naar de bespreking van de Onderwijsbegroting 2019 in de Kamer doet de Stichting van het Onderwijs een dringend beroep om de besparingen op onderwijs in de vorm van de doelmatigheidskorting en de nieuwe taakstellingen gepresenteerd in de begrotingsplannen niet door te voeren.
Deel bericht

Je kunt van mij niet het onmogelijke vragen

31.10.18
Na anderhalf jaar actievoeren voelt het Onderwijsblad minister Slob aan de tand. In hoeverre ziet hij zelf de noodzaak voor meer budget richting zijn sector? En heeft hij het lerarentekort – voor zover mogelijk – onder controle? Een gesprek over het belang van zij-instromers en ‘extra extra’ geld.
Deel bericht

Kamerleden willen geld voor zij-instromers en conciërges

31.10.18
Het CDA wil structureel meer geld voor zij-instromers in het onderwijs. GroenLinks en PvdA willen dat het kabinet meer geld beschikbaar stelt voor conciërges. Het idee om structureel meer geld vrij te maken voor zij-instromers in het onderwijs, om zo het lerarentekort tegen te gaan, komt van CDA-Tweede Kamerlid Michel Rog.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)