Kinderombudsman: 'Steeds groter verschil in geluksgevoel kinderen'

20.11.18
De kloof tussen kinderen die gelukkig zijn en kinderen die ongelukkig zijn in Nederland wordt groter. Een op de tien kinderen is ontevreden over het eigen leven en geeft dat een onvoldoende (gemiddeld een 3,8). Het verschil tussen de twee groepen wordt steeds groter, concludeert Kinderombudsman Margrite Kalverboer dinsdag op basis van onderzoek en gesprekken.
Deel bericht

Nieuw scholennetwerk rond internationalisering

20.11.18
Op 21 november wordt de aftrap gegeven van een nieuw netwerk voor vo-scholen rond internationalisering: het Global Citizen Network. Binnen dit netwerk van Nuffic kunnen scholen die (verder) willen internationaliseren en het wereldburgerschap van hun leerlingen willen ontwikkelen, samen aan de slag en met en van elkaar leren. Nuffic coördineert het netwerk en biedt ondersteuning.
Deel bericht

Staatssecretaris bezoekt Arnhemse scholieren die massaal vrijwilligerswerk doen

20.11.18
‘Voorbeeld voor andere scholen’. Bijna honderd leerlingen van de GSG Guido in Arnhem gaan deels onder schooltijd vrijwilligerswerk doen.Guido is de enige school voor VO die meedoet aan de proeftuin vrijwillige maatschappelijke diensttijd.Inmiddels hebben 40 leerlingen een werkplek. Volgens Hakfoort zijn voor de kerstdagen alle 95 leerlingen aan de slag.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)