Ouders willen verplicht onderwijs over internetveiligheid

21.11.18
Bijna alle ouders vinden dat kinderen verplicht onderwijs over internetveiligheid moeten krijgen op school. Uit het onderzoek blijkt ook dat driekwart van de ouders zich zorgen maakt over wat hun kind allemaal kan tegenkomen op het internet. Een kwart van hen houdt het online gedrag van hun kind daarom stiekem in de gaten.
Deel bericht

Den Haag zet in op groene scholen

21.11.18
De gemeente Den Haag stelt voor 2019 3.000.000 euro beschikbaar voor het verduurzamen van bestaande schoolgebouwen. Aanvullend hierop stelt de gemeente een bijdrage beschikbaar voor het realiseren van groenblauwe schoolpleinen.Kinderen kunnen hierdoor zien en beleven wat verduurzaming inhoudt én in een natuurlijke omgeving prettig en uitdagend spelen.
Deel bericht

Minister Slob: Fusies christelijk en openbaar onderwijs niet uitgesloten in krimpgebieden

21.11.18
Het voortgezet onderwijs zal niet ontkomen aan meer samenwerking of zelfs fusies, en dan zullen christelijke en openbare scholen elkaar op moeten zoeken. Dat zegt onderwijsminister Arie Slob in It Polyburo. De krimp zorgt voor minder leerlingen. Zo heeft het Dockinga College in Dokkum al het ontslag van tien mensen aangekondigd.
Deel bericht

Parkland-scholieren krijgen Kindervredesprijs voor anti-wapenactie

21.11.18
De Internationale Kindervredesprijs 2018 is gewonnen door vier scholieren van een middelbare school in Parkland, Florida. Emma González, David Hogg, Jaclyn Corin en Matt Deitsch ontvingen de prestigieuze prijs in Kaapstad uit handen van aartsbisschop Tutu.Wij waren de buitenbeentjes van de tv-productieles. Nu sturen we een massale politieke beweging aan die dit land gaat repareren
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)