Hoe betrek je jeugd bij politiek? ‘Kom gewoon bij ons langs op school’

07.12.18
Neem de plek in van onze leraren en vertel over uw werk. Die oproep van Matthijs Hoogewerf en Rob van der Burgh (beiden 14) krijgt een warm onthaal van Drentse politici. De twee leerlingen van het Gomarus College in Assen vertelden als insprekers bij een commissie van Provinciale Staten hoe Statenleden jongeren beter kunnen betrekken bij de politiek.
Deel bericht

Stanislascollege viert 70-jarig bestaan met bouwen van school in Ghana

07.12.18
Om het 70-jarig bestaan van het Stanislascollege in Rijswijk te vieren, bouwen leerlingen mee aan een school in Ghana. Er is een pop-upstore geopend om geld in te zamelen. In februari gaan zestig leerlingen en tien medewerkers van de verschillende scholen naar Ghana. Ze bouwen dan twee weken lang klaslokalen.
Deel bericht

Uitzetting kinderen na lang verblijf in Nederland onverantwoord

07.12.18
De angst voor uitzetting en de instabiele leefsituatie waaraan ze jarenlang zijn blootgesteld, kan hun hersenfuncties aantasten. De kans dat zij zich nog kunnen aanpassen aan de leefomstandigheden in hun land van herkomst of dat van hun ouders is dan mogelijk uiterst klein. Dat concluderen drie hoogleraren van verschillende vakgebieden.
Deel bericht

Kwartiermaker René Peeters: ‘Zet leerkracht en jeugdhulpprofessional zij aan zij’

07.12.18
Jeugdhulpverleners en leerkrachten moeten nauwer samenwerken aan de ontwikkeling van kinderen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bij elkaar brengen van onderwijs, zorg en jeugdhulp en het maken van niet-vrijblijvende lokale afspraken.
Deel bericht

Bijna één op dertig racistische incidenten in scholen

07.12.18
Van de geregistreerde racistische incidenten in 2017 was ruim 3 procent in scholen. Dat meldt het Verwey Jonker Instituut. Scholen scoren met 61 incidenten in 2017 relatief laag. Bij de meeste racistische incidenten was sprake van discriminatie en/of belediging. Racistisch geweld komt veel minder vaak voor dan verbaal racisme.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)