Omdat er zo veel kan, kun je teleurgesteld raken in wat je niet bereikt

05.12.18
De kleuter Cito-toetsen zijn de eerste testen in een leven vol examens, diploma’s en certificaten. En vol ouders die hun kinderen aanmoedigen goede cijfers te halen, want ze willen toch het beste voor hun kind. Hoe beter hij scoort, hoe meer keuzes hij heeft. De wereld ligt dan aan zijn voeten, hij kan worden wat hij wil: dokter, journalist, kunstenaar of uitvinder. Bijna alles kan.
Deel bericht

OPROEP: Meld by Omrop Fryslân lesuitval op middelbare scholen

05.12.18
Moet het middelbaar onderwijs in Fryslân steeds vaker leerlingen naar huis sturen, omdat er geen leraren beschikbaar zijn? Dan gaat het niet alleen om ziekte van een docent, maar ook om dat de school onvoldoende leerkrachten heeft om alle gaten in het lesrooster te vullen.
Deel bericht

Rotterdams museumprogramma voor jongeren verdient navolging in stad Den Haag

05.12.18
Museumprogramma's voor jongeren zoals in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen verdienen navolging in Haagse musea. Daarvoor pleit D66 in de Haagse gemeenteraad.
Deel bericht

Minister: school moet aangifte doen bij ronselen studenten voor drugszaken

05.12.18
Scholen in het middelbaar onderwijs moeten aangifte doen als ze vermoeden dat scholieren worden geronseld om als drugskoerier te werken. Scholen zijn daartoe verplicht, benadrukte onderwijsminister Slob. Volgens hem herkennen de VO-raad, de onderwijsinspectie en de organisatie School en Veiligheid het beeld niet dat Van Hout schetst.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)