Lesgeven op leerpleinen: breek uit de klas

24.01.19
Scholen die het klassikale onderwijs doorbreken en overstappen op groepsoverstijgende units en leerpleinen, zien veel voordelen. Maar bedenk vooraf heel goed waar je aan begint, zeggen ervaringsdeskundigen. Zonder samenwerking, structuur en draagvlak wordt het een fiasco.
Deel bericht

Week van Vergeten Kind: aandacht voor doorplaatsen

24.01.19
De Week van Het Vergeten Kind, die 29 januari begint, vraagt aandacht voor uithuisgeplaatste kinderen en de doorplaatsingen waarmee zij te maken krijgen. 'Een meisje twintig keer doorplaatsen mag niet gebeuren. Maar niet alle doorplaatsingen zijn per definitie slecht.'In Nederland waren in 2017 46.000 kinderen voor kortere of langere tijd uit huis geplaatst.
Deel bericht

AOb-onderwijsdebat: ‘Sluit een pact tegen het lerarentekort’

24.01.19
Vier politieke partijen – D66, VVD, GroenLinks en de PvdA – gaven tijdens het onderwijsdebat aan een pact te willen sluiten: een langetermijnplan dat de werkdruk en het lerarentekort aanpakt en dat een aantal kabinetsperiodes overstijgt. Hoeveel geld ze aan zo’n pact willen hangen en waar geld naar toe zou moeten gaan bleef pijnlijk onduidelijk.
Deel bericht

ICT op school verder brengen met KennisnetWijzer en Technologiekompas

24.01.19
Op de nieuwe online omgeving KennisnetWijzer vinden ze tools die gebruikt kunnen worden om diverse ICT-vraagstukken op te lossen. De publicatie ‘Technologiekompas’ biedt daarnaast een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen rond ICT, en handvatten om deze ontwikkelingen in te zetten in het onderwijs.
Deel bericht

PvdA: Bonus voor leraren van achterstandskinderen

24.01.19
Leraren die lesgeven aan kinderen met een achterstand moeten extra beloond worden. Die oproep doet Kamerlid Kirsten van den Hul aan minister Arie Slob. Een financiële prikkel moet voorkomen dat die kinderen extra hard geraakt worden door het tekort aan leerkrachten. Minister Slob zou dan ook extra geld moeten vrijmaken voor de gehele onderwijssector .
Deel bericht

Slob weet D66 en CDA niet te winnen voor nieuwe rekentoets

24.01.19
D66 en CDA hebben zich vanmorgen nadrukkelijk uitgesproken tegen de nieuwe tijdelijke rekentoets, die middelbare scholen en mbo's zelf moeten maken voor scholieren, en waarvoor een 4 of hoger worden gehaald om het diploma te kunnen halen. Daarmee is er een Kamermeerderheid tegen het plan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)