Singapore als excursiebestemming voor managers

22.01.19
Singapore is een geliefd reisdoel voor studiereizen van schoolmanagers. Waarom deze keuze wordt gemaakt heb ik nooit echt goed begrepen. Singapore scoort dan weliswaar hoog op de Pisa-ranglijsten en leraren hoeven minder lessen te geven maar daar is zo een beetje alles mee gezegd. Recent bezocht ik ...
Deel bericht

Alcarta Online wint publieksprijs NOT Innovatie Award 2019

22.01.19
Alcarta online is de trotse winnaar van de NOT Innovatie Award 2019. De gratis online atlas won de publieksprijs in de categorie voortgezet onderwijs (VO). De Innovatie Awards 2019 werden vandaag op de NOT 2019 uitgereikt aan de meest vernieuwende initiatieven voor het Nederlandse onderwijs.
Deel bericht

Vijf jaar met zesjes en tóch dik slagen voor je eindexamen

22.01.19
Devon Diercks (21) was een luie scholier; de eerste vijf jaar van het vwo ging hij nét over. In zijn examenjaar leerde hij de hoogste cijfers te halen voor zijn eindlijst. Hij schreef het op in zijn Handleiding tot slagen havo/vwo. Vrees niet, examenkandidaten. Het is nog niet te laat om glansrijk je diploma te halen, ook al zijn je cijfers tot dusver niet briljant.
Deel bericht

Top Tien Onderwijsboeken 2018

22.01.19
Wat zijn populaire onderwijsboeken? Om dit inzichtelijk te maken, heeft wij-leren.nl samen met uitgeverijen weer een Top-10 samengesteld op basis van de verkoopcijfers van 2018. De Top-10 van dit jaar is mix van positieve, luchtige boeken en stevige, didactische kost.
Deel bericht

Ook Nederlandse leerlingen willen staken voor klimaat

22.01.19
Er is een scholierenstaking gepland op donderdag 7 februari om actie te gaan voeren in Den Haag. Hiermee volgt de Nederlandse jongerenactiegroep Youth for Climate het voorbeeld van Belgische jongeren die dezelfde naam gebruiken. Het is de bedoeling van de Belgische klimaatjongeren om elke week te gaan staken voor het klimaat.
Deel bericht

Excellente scholen

22.01.19
Het traject Excellente Scholen is in 2012 gestart. Sinds die tijd ontvingen ieder jaar vele scholen het predicaat Excellente School. Bekijk de excellentieprofielen van de Excellente scholen en de regionale spreiding.
Deel bericht

Vraag een leerling niet om een breuk te vermenigvuldigen

22.01.19
Het niveau van het basis- en voortgezet onderwijs in met name rekenen en taal daalt de afgelopen twintig jaar, concludeerde de Inspectie van het Onderwijs afgelopen jaar. De ongelijkheid tussen scholen groeit in Nederland. Vooral de topprestaties worden minder.Ook in Nederland zakken de prestaties van vooral middelbare scholieren in internationale tests op het gebied van lezen
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)