Gemotiveerde leerlingen door een simpele stempelkaart

21.01.19
Op het moment dat ik deze blog schrijf, heb ik een tussenuur. Er zitten welgeteld 13 havo-5 leerlingen in mijn les. In redelijke rust zijn ze aan het lezen. Dat is uitzonderlijk, want zij hebben ook een tussenuur, en meestal zijn ze dan hele andere dingen aan het doen. Waarom zitten ze dan toch in ...
Deel bericht

UK: Joden niet eens met lhbt-lessen op scholen

21.01.19
Ultra-orthodoxe joodse leraren en ouders in Engeland waarschuwen dat scholen ondergronds gaan en hun kinderen thuis les krijgen wanneer de overheid doorgaat met het voorlichten over homoseksuele relaties en geslachtsverandering. De Britse overheidsinstantie Ofsted, dat toeziet op onderwijs, vindt dat alle leerlingen bewust moeten worden van lhbt-relaties.
Deel bericht

Zorgen bij ouders om verslavende game Fortnite: 'Doodmoe van die continue strijd'

21.01.19
Vier op de tien ouders van kinderen die Fortnite spelen, maakt zich zorgen over het verslavende karakter van de razend populaire game. Dat blijkt uit een enquête van RTL Nieuws. "Het verslavende spel zorgt voor een boel strijd in gezinnen." De gratis game Fortnite is een rage op basis- en middelbare scholen.
Deel bericht

Vlag uit bij 79 scholen: drie jaar pronken met eretitel ‘excellent’

21.01.19
Nog eens 79 scholen in Nederland krijgen vandaag te horen dat ze de komende drie jaar de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het gaat om 22 basisscholen, 45 middelbare scholen en 12 scholen voor speciaal onderwijs. Het totaal aantal uitblinkende scholen komt hiermee op 191.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)