Buitensportnet zet landelijke winactie op voor scholen

22.02.19
Scholen door heel Nederland kunnen een uniek en multifunctioneel buitensportnet winnen. De initiatiefnemers hebben een landelijke actie opgezet, waar iedere school aan mee kan doen. De 5 scholen met de meeste deelacties op social media en de 5 scholen met beste verhaal worden genomineerd voor de loting op 29 mei tijdens de volleybalinterland Nederland – Bulgarije.
Deel bericht

Nieuwe handreiking Ouderraadpleging op infowms

22.02.19
Versterking medezeggenschap heeft een nieuwe handreiking Ouderraadpleging gepubliceerd op www.infowms.nl. In de handreiking staan tips voor de organisatie van een ouderraadpleging met een helder stappenplan en (praktijk)voorbeelden. Scholen zijn in een aantal gevallen wettelijk verplicht de ouders te raadplegen.
Deel bericht

Ouderorganisaties willen integrale aanpak thuiszitters

22.02.19
Twee ouderorganisaties dringen er bij de Tweede Kamer op aan de thuiszittersproblematiek integraal aan te pakken met behulp van de adviezen uit het recent verschenen rapport van Marc Dullaert. Ouders en Onderwijs toont een overzicht van de problemen waar ouders in de praktijk tegenaan lopen.
Deel bericht

Zelf school starten? Wetsvoorstel maakt van onderwijs businessmodel

22.02.19
De Tweede Kamer buigt zich momenteel over een wetsvoorstel dat het makkelijker maakt om zelf een basisschool of middelbare school op te zetten. Misha van Denderen, initiatiefnemer van Scholen voor Persoonlijk Onderwijs is niet enthousiast. In deze vorm zullen kleine goedbedoelde initiatieven niet van de grond komen en profiteren vooral grote commerciële onderwijspartijen.
Deel bericht

Gratis busvervoer voor scholieren naar musea

22.02.19
Zeeuwse leerlingen van het vmbo en de onderbouw van middelbare scholen kunnen vanaf volgend schooljaar gratis met de bus naar musea, podia en andere culturele instellingen. De provincie trekt daarvoor jaarlijks 80.000 euro uit. Deze week werden de eerste zeshonderd kinderen vervoerd: zij werden naar een muziekfeest in Vlissingen gebracht waar koningin Máxima aanwezig was.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)